Greve pe trenurile din Germania, anunțate în luna în ianuarie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Greve feroviare mai lungi, anunțate în luna în ianuarie, în Germania. Anunțul sindicatelor. Sursa - Pexels
Greve feroviare mai lungi, anunțate în luna în ianuarie, în Germania. Anunțul sindicatelor. Sursa - Pexels

În disputa negocierilor colective cu Compania de Căi Ferate din Germania, șeful Sindicatului Mecanicilor de Locomotive din Germania (GDL), Claus Weselsky amenință cu greve feroviare mai lungi în ianuarie. 

După grevele feroviare de la începutul lunii decembrie, șeful Sindicatului Mecanicilor de Locomotive din Germania (GDL), Claus Weselsky, a comentat actualul conflict colectiv.

„Din 8 ianuarie ar trebui să vă așteptați la negocieri mai lungi. Nu există altă cale”, a explicat într-un interviu acordat Augsburger Allgemeine.

În același timp, el a respins în mod clar preocupările legate de o grevă în perioada Crăciunului. „Uniunea Germană a Mecanicilor de Locomotivă nu a intrat niciodată în grevă în preajma Crăciunului sau a Anului Nou”.

 

Sindicatele cer reducerea timpului de lucru săptămânal 

 

În urmă cu trei săptămâni, GDL a întrerupt negocierile colective cu Compania căilor ferate. Cererea de bază a GDL este reducerea timpului de lucru săptămânal de la 38 la 35 de ore pentru angajații care lucrează în ture cu compensație salarială completă. În plus, GDL cere cu 555 de euro în plus pe lună și un bonus de compensare a inflației de 3.000 de euro. „În ianuarie vor fi greve mai lungi după un vot cu succes”, spune șeful GDL, Claus Weselsky.  

Directorul de resurse umane al Companiei de Căi Ferate Germane (Deutsche Bahn), Martin Seiler, a respins clar reducerea timpului de lucru săptămânal. Din cauza lipsei de muncitori calificați, el consideră că cererea nu poate fi satisfăcută.

Întrebat despre problemele căilor ferate în lunile de iarnă, Weselsky a atacat din nou echipa de conducere Deutsche Bahn, precizând că nu se face nimic cu privire la defecțiunile recurente din cauza frigului sau zăpezii.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel