Grevă pe aeroportul din Bruxelles. Zeci de zboruri anulate

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

O grevă a lucrătorilor de la manipulare bagaje pe aeroportul din Bruxelles a dat peste cap traficul aerian. Câteva zeci de zboruri au fost anulate, iar sute de pasageri au fost blocați în aeroport. Deocamdată nu se știe cât ar putea dura greva. 

O grevă a lucrătorilor de la manipulare bagaje pe aeroportul din Bruxelles a provocat anularea a 42 de zboruri şi a lăsat sute de călători blocaţi în aeroport noaptea trecută.

Greva a fost declanşată joi seară pentru a protesta faţă de condiţiile de muncă de la Aviapartner, o firmă de servicii de handling. Nu au fost deocamdată oferite detalii despre cât ar putea dura greva.

Aviapartner, care se ocupă de încărcarea şi descărcarea bagajelor pe aeroportul din Bruxelles pentru companiile Ryanair, EasyJet, British Airways şi TUI Fly, are contracte cu 37 de aeroporturi din şase ţări europene, potrivit website-ului său.

Un comunicat difuzat de sindicat citează "absenţa totală a consultărilor sociale" în cadrul companiei.

Greva are loc într-o perioadă aglomerată dinaintea vacanţei cu ocazia sărbătorii catolice a Tuturor Sfinţilor săptămâna viitoare, când multe şcoli din Belgia vor fi închise. Se estimează că aproximativ 350.000 de persoane vor călători în această perioadă prin aeroportul din Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel