Grevă în transportul public din Franța. MAE, avertisment pentru români

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Protestatarii din Paris, dispersați de poliție cu gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost arestate
Protestatarii din Paris, dispersați de poliție cu gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost arestate

Este grevă în transportul public din Franța. Mijloacele de transport în comun circulă la intervale foarte mari de timp, asigurându-se astfel cursele minime, conform legii. 

Ministerul Afacerilor Externe le transmite românilor care trec prin Franța sau intenţionează să meargă acolo că o grevă va perturba transportul, vineri. Spre aeroporturile Roissy - Charles de Gaulle și Orly trenurile pornesc la 30 de minute.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că Regia autonomă a transporturilor pariziene (RATP) a anunțat o grevă pentru ziua de vineri, 18 februarie 2022, cu asigurarea unui serviciu minim al circulației trenurilor și autobuzelor.

Vor fi perturbări ale circulației pe liniile de metrou, RER și autobuze.

Detalii privind circulația trenurilor și autobuzelor se pot obține accesând pagina oficială a Regiei la https://www.ratp.fr/.

De asemenea, în anunț se menționează că, pentru cele două linii RATP care deservesc circulația trenurilor va fi la un interval de 30 minute.

Asistență consulară în Franța pentru români

 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, în funcție de zona în care se află, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel