Greva angajaților STB continuă și vineri, deși a fost declarată ilegală de instanța. Bucureștiul, blocat pentru a doua zi la rând

Greva angaajaților STB continuă și vineri, în ciuda deciziei executorii a instanței care a suspendat protestul.

Situația a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”, a anunțat joi seara Societatea de Transport București (STB) SA.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs.

„Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru”, se arată în comunicat.

Nicușor Dan trimite executorii judecătorești în autobazele și depourile STB

 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că vineri dimineața vor merge executorii judecătorești în autobazele și depourile STB: "Vor înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual”

„Tribunalul București, care a spus că această grevă este ilegală și a spus că trebuie reluată activitate, deci este o hotărâre a instanței care poate să fie atacată cu apel, dar până atunci este executorie. (...) Pentru ca lucrurile să fie și mai oficiale mâine dimineață (vineri dimineață - n.r.), adică un executor judecătoresc, care are un rol de autoritate de comunicare și de îndeplinire hotărârile judecătorești, se va prezenta la autobază și de depou și va înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual. Da, deci nu mai este în contextul de azi dimineață, în care niște oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual, dar și noi știm și avem toate dovezile și am făcut plângeri penale pentru asta, că a fost organizat de liderii de sindicat, mai precis pe domnul Petrariu”, spune la TVR Nicușor Dan.

El spune că decizia a fost luată pentru că angajații STB pot invoca faptul că nu sunt obligați să consulte portalul instanței de judecată.

„În acest moment, el poate să spună că nu este obligat să se uite pe portalul instanței ca să vadă soluția din dosar, dar în momentul în care va avea comunicarea prin executori judecătorești, mâine dimineață (vineri dimineață - n.r.), atunci va fi pasibil de săvârșirea unei infracțiuni de nerespectare a unei hotărâri judecătorești”, conchide primarul general al Capitalei.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Directorul societății Adrian Criț vorbește de interesele personale ale unui lider de sindicat, dar și de faptul că solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei. STB are 10.600 de angajați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy