Grefieră româncă din Satu Mare, în comă, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial solicită sprijinul ministrului Justiției și al ministrului Sănătății în cazul unei grefiere de la Parchetul Tribunalului Satu Mare diagnosticată cu COVID-19 și aflată în comă indusă la AȚI. Și soțul femeii face un apel similar, inclusiv pentru donare de plasmă.

"Solicităm public intervenția Ministrului Justiției și a Ministrului Sănătății pentru a facilita transferul (sub formă de împrumut) a unui aparat ECMO (n.r. - necesar atunci organismul pacientului nu mai poate susține singur oxigenarea sângelui) la Spitalul Județean Satu Mare", anunță pe pagina de Facebook Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial. Ramona Roventă, grefier informatician la Parchetul Tribunalului Satu Mare, este intubată de 10 zile, în coma indusă, la AȚI, la Spitalul Județean Satu Mare.


Și soțul grefierei a făcut un apel pe Facebook ca soția să beneficieze de un aparat ECMO sau să fie transferată la un spital care are un astfel de dispozitiv.

"Dragi prieteni, soția mea Roventă Ramona este intubată în comă indusă de 10 zile la AȚI Satu Mare Spitalul Județean.Pentru supraviețuire este nevoie de un aparat ECMO adică de plămân artificial, aparat pe care Spitalul Județean Satu Mare nu-l deține. M-ar ajuta o distribuire poate cineva ne poate ajuta să o transferăm la un spital din țară care deține un asemnea aparat sau poate cunoașteți pe cineva care ar împrumuta spitalului un astfel de aparat. De asemenea mai are nevoie de 400 gr. de plasma grupă de sânge B 3 RH Negativ. Va mulțumesc pentru sprijin orice share e binevenit", a scris bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel