Grecia. Un român vorbește despre diferența dintre șoferii conaționali și ceilalți: „Am rămas cu un gust extrem de amar”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Grecia. Un român vorbește despre diferența dintre șoferii conaționali și ceilalți: „Am rămas cu un gust extrem de amar”
Grecia. Un român vorbește despre diferența dintre șoferii conaționali și ceilalți: „Am rămas cu un gust extrem de amar”

Un român a ales să-și petreacă vacanța în Grecia, la Thassos, pe bicicletă, alături de partenera sa. Cei doi au parcurs peste 200 de kilometri într-o săptămână, timp în care au avut de-a face cu șoferi de diferite naționalități.

Turistul și-a povestit întreaga experiență, potrivit Adevărul. Cel mai greu i-a fost, spune el, cu șoferii români. În general, românii pe care i-a întâlnit conduceau agresiv, lăsând impresia lipsei de respect față de mașinile și bicicletele din trafic. De la claxoane și până la depășiri riscante și comportament iresponsabil în trafic, toate acestea i-au lăsat un gust amar.

„Bună seara tuturor. Ne-am întors ieri din Thassos, unde am făcut în circa o săptămâna un pic peste 200 de km cu bicicleta, 100% șosea, eu și cu prietena mea. Mers exclusiv unul în spatele celuilalt, fără a lasă o distanță excesivă între noi, elemente de vizibilitate, regulamentar - asta că să evităm alte discuții. În aceste plimbări ne-am intersectat cu multe mașini, făcând turul insulei. Mașini de România, Grecia, Serbia și Bulgaria în principal, alte țări fiind cantitate neglijabilă.

Și am rămas cu un gust extrem de amar despre șoferii români: - depășiri în curbe fără vizibilitate - depășiri trecând foarte aproape de noi (gen câțiva cm de ghidon) - tăiat calea în intersecții în care aveam prioritate - depășit și băgat forțat între noi, de cel care era în spate a trebuit să frâneze, altfel ar fi ajuns în boscheți - oprit brusc în față noastră - claxonat (direct din spate sau în coloana, din cauza că mașină care era fix în spatele nostru aștepta cuminte pentru a depăși unde există spațiu și vizibilitate)”, a relatat el.

 

Șoferii de alte naționalități au avut un comportament diferit

 

Interesant este că șoferii de alte naționalități au avut un comportament diferit, mult mai puțin agresiv în trafic. Sârbii, bulgarii și chiar grecii i-au lăsat o impresie mai bună.

„Cu mașini de alte nații am avut mult mult mai puține interacțiuni neplăcute, am pățit mașini de Serbia să lase geamul jos și să ne încurajeze în timp ce ne depășeau pe urcări, mașinile de Bulgaria aproape întotdeauna așteptau cuminți până să depășească, uneori și 2-3 minute, cei de Grecia parcă mai grăbiți, însă niciodată cu claxoane sau depășit punându-ne în pericol. Toate cele de mai sus sunt valabile și în turele din România, unde șoferii sunt mult mai agresivi cu bicicliștii spre deosebire de cei de Bulgaria de exemplu.

Aș fi sperat în concediu să fie altfel, însă am greșit să am așteptări de civilizație de la șoferii români - o parte din ei, una simțitoare din păcate, recunosc că au fost foarte mulți cu care nu a fost nici o problema și cărora le mulțumim pentru că apreciază și respectă bicicliștii în trafic, precum și celor care ne-au încurajat când ne-au întâlnit”, a încheiat bărbatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel