Grecia. Turiști români, țepuiți de o ospătăriță conațională: „Credeam că putem comanda liniștiți, că e de-a noastră”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român a povestit cum a fost păcălit chiar de o ospătăriță din România la un restaurant din Corfu, Grecia.

„Vă povestesc și eu ultima aventură avută în prea frumoasa Grecie. Deci să începem: am rezervat în insula Corfu la un hotel de trei stele.

Drumul cu avionul din București până în Corfu Town ok. Problema a fost când am ajuns pentru că site-urile de specialitate dădeau niște prețuri acceptabile la închiriat mașini, iar la fața locului situația era alta: între 100 și 140 euro/ zi.

Am plecat cu transportul în comun o oră și jumătate cu 3.6 euro de persoană.

La hotel altă surpriză: pe afară arată super, la interior …jale. Camera cu mirosuri, baia o nenorocire de infecție, aerul condiționat 5 euro pe zi extra, curățenie ….cam de nota 5. În schimb compensau cu mâncare la mic dejun care era inclus și din puținele opțiuni mâncai cât te ducea capul, iar seara 9 euro de persoană, la fel …cât te țineau brăcinarele.

În fine, cam asta e cazarea, deci din punctul meu de vedere… evitați-o! Cine ajunge în zonă, să treacă la 500 m de hotel. Am luat excursie cu vaporul din Corfu Town în insulele Paxos și Antipaxos. Agenția de peste drum de hotel de nota 10. Ne-a luat cu autocarul din fața hotelului și ne-a dus în port de unde am luat vaporul pentru excursie. Drumul ..super, peisaje, echipajul”, și-a început povestea un turist român pe pagina de Facebook „Forum Grecia”.

 

„Credeam că putem comanda liniștiți că e de-a noastră”

 

„Prima oprire în primul sătuc din insula Paxos. Hai să mâncăm la tavernele amplasate pe cheiul micului port. Am ales una care se cheamă Paxos Rose, ultima terasă de pe chei și chiar încântați de locație și de faptul că ospătar era o fată din România, deci credeam că putem comanda liniștit că e de-a noastră și ne spune ce și cum.

Am comandat două porții calamar prăjit, o salată cu creveți, o friptură de porc, o porție de musaka și o apă. După ce am mâncat a venit nota, surpriza: 94 euro! Am mai bătut tavernele din Grecia și de regulă la o comandă de genul nu plăteam mai mult 60 euro …cel mult!

”Fața noastră” ne-a spus că ne-a pus la masa ulei, sare, hârtie și 5 felii de pâine pe care trebuie să le plătim și că de ce nu am întrebat dacă ce este pe masă în afara mâncării comandate, se plătește!!!!!

Deci nu mai contează, ideea e că cei care mergeți în Paxos …evitați terasele amplasate unde acostează vaporul. E japca la drumul mare!

Pentru răutăcioși: da, este vorba de 30-40 de euro în plus, care chiar este o sumă, cât și modul în care practic ne-a furat la nota. Oricum am rămas cu un gust amar vis-a-vis de renumita Grecie ….și cât de amabili și serviabil sunt grecii. O zicală spunea: «Să nu ai încredere într-un grec nici când îți face cadou»”, a mai povestit românul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel