Grecia. Sute de kilograme de explozibili, descoperite într-un hotel de lux. Poliţia a anunţat că va efectua o detonare controlată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Poliţia greacă a anunţat, joi, că va efectua o detonare controlată a unui stoc de explozibili industriali, descoperit la un hotel de cinci stele din nordul ţării.

Aproximativ 300 de kilograme de amonit şi gel de detonare, folosite în principal pentru săpături şi explozii în industria construcţiilor, au fost găsite, luni, într-o cameră de depozitare din incinta hotelului Porto Carras din peninsula Halkidiki, transmite Digi24.ro.

Având în vedere starea proastă a lăzilor vechi în care se aflau explozibilii, transportul acestora a fost considerat prea riscant, astfel că specialiştii intenţionează să le detoneze treptat la faţa locului în următoarele trei zile, a adăugat poliţia.

Hotelul este închis din luna octombrie. Ancheta poliţiei îl vizează pe fostul proprietar al hotelului, care este şi directorul unei firme de construcţii şi care ar fi putut uita aceste stocuri pe şantier.

În altă ordine de idei, Grecia introduce noi restricții pentru persoanele nevaccinate.

 

Noi restricții pentru persoanele nevaccinate, în Grecia. Certificatul verde, valabil în cazul vârstnicilor doar șapte luni fără doza a treia

 

Persoanele nevaccinate anti-COVID-19 nu mai au începând de astăzi acces în interiorul restaurantelor, cinematografelor, teatrelor, muzeelor, sălilor de fitness şi clădirilor publice din Grecia. Totodată, în cazul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani certificatul de vaccinare va expira la şapte luni după doza a doua.

Noua măsură se aplică în cazul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani. În această situație, certificatul de vaccinare va expira dacă aceștia nu se vaccinează şi cu doza booster la şapte luni după doza a doua, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres. De asemenea, tot începând de astăzi, 22 noiembrie, testul negativ de COVID-19 va fi acceptat numai pentru accesul în biserici, centre educative, la locul de muncă, în frizerii, magazine neesenţiale şi la terasele restaurantelor sau ale cafenelelor.

Totodată, potrivit noilor reguli, există și locuri în care nu va fi cerut certificatul verde ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Acestea sunt magazinele alimentare, pieţele, farmaciile şi transportul public urban. Cu toate acestea, peste tot masca este obligatorie.

 

Interesul pentru vaccinare a crescut de îndată ce au fost înăsprite restricţiile pentru nevaccinaţi



De asemenea, potrivit statisticilor, interesul pentru vaccinare a crescut de îndată ce au fost înăsprite restricţiile pentru nevaccinaţi. Astfel, peste 1,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate în ultima lună. Cu toate acestea, numai 61% din cei 10,7 milioane de cetăţeni ai Greciei sunt vaccinaţi cu schema completă şi numai 8,3% au primit şi doza a treia, notează Agerpres.

Amintim că premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat joi o serie de măsuri pentru cei nevaccinaţi, printre care interdicţia de a intra, cu începere de luni, în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa. „Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa”, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.

Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ, potrivit Agerpres. „Este o acţiune iminentă pentru protecţia” populaţiei, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că “nouă din zece persoane” intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor ţări europene, a amintit premierul elen. Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinaţi, a menţionat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel