Român, prins în flagrant când ridica un colet cu 2.5 kg de droguri. Pachetul "special" din Spania l-a băgat la închisoare

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un bărbat din Galaţi a fost reţinut după ce a fost prins în timp ce ridica un colet cu 2,5 kilograme de cannabis.

Potrivit anchetatorilor, drogurile sunt aduse din Spania, informează realitatea.net. Astfel, poliţia Judeţeană Galaţi a anunţat, astăzi, 25 noiembrie, că au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant. Acțiunea vizează un dosar penal privind trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de stupefiante.

În aceste condiții, în urma verificărilor, un român în vârstă de 38 de ani a fost prins în momentul în care ar fi ridicat un colet, expediat din Spania. Din primele verificări, se pare că acest colet conţinea 2,5 kilograme de cannabis.

În urma acestei descoperiri, bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Astfel, barbatul de 38 de ani riscă sa stea în spatele gratiilor cel putin 5 ani sub acuzația de trafic de droguri, informează Poliția Județeană Galați.

 

Firmele de curierat "cară" zeci de kilograme de droguri din Spania în România. Procurorii DIICOT au intrat pe fir

 

În ultimele zile, polițiștii au confiscat zeci de kilograme de cannabis și au făcut patru arestări. Acesta este bilanțul unei operațiuni a procurorilor DIICOT împotriva traficanților de droguri pe relația Spania-România. 

Procurorii DIICOT au reţinut patru traficanţi de droguri, acuzaţi că au introdus pe teritoriul României, din Spania, mai multe colete ce conţineau cantităţi considerabile de droguri, ce urmau a fi comercializate către consumatori de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Ilfov au efectuat, miercuri, o acţiune de prindere în flagrant a doi dintre inculpaţi, pe raza judeţelor Giurgiu şi Dâmboviţa, în timp ce ridicau de la o societate de curierat două colete ce conţineau cantităţile de 15,65 kilograme de cannabis şi aproximativ 500 de grame de cocaină.

Ulterior, în urma cercetărilor efectuate, au mai fost ridicate aproximativ 52 de kilograme de cannabis.

Cei patru traficanţi urmează să fie prezentaţi joi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel