Grecia cere ajutor din UE pentru stingerea INCENDIILOR din Evia. SUTE de oameni EVACUAŢI

Andreea Cosma |
Data publicării:

Grecia a solicitat prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene ajutor pentru a stinge incendiul masiv din insula Evia, unde flăcările au provocat deja pagube materiale, dar nu s-au înregistrat deocamdată victime, transmite agenţia EFE.

Autorităţile au evacuat sute de persoane din satele Makrimallis, Kontodespoti, Stavros şi Platania, precum şi mănăstirea Panagia Makrymallis.

Flăcările au mistuit o mare parte a unei păduri incluse în Red Natura 2000, o reţea cu zone de conservare a biodiversităţii în statele Uniunii Europene.

Autorităţile elene au declarat stare de alertă în insula Evia şi în regiunea Greciei Centrale şi au solicitat asistenţă prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

Incendiul s-a declanşat în această insulă (a şasea ca mărime a Greciei) în noaptea de luni spre marţi la puţin timp după ora locală 03:00. Pompierii au semnalat că lupta cu flăcările se complică, întrucât incendiul a cuprins o zonă împădurită şi greu accesibilă, unde sunt rafale puternice de vânt şi coloanele dense de fum împiedică zborul la joasă altitudine pentru mijloacele aeriene de stingere a incendiilor.

Flăcările ating 30 de metri înălţime în unele puncte, iar fumul a ajuns până deasupra capitalei Atena, situată la 70 de kilometri de locul incendiului.

Zonele de centru şi sud ale Greciei sunt afectate de câteva zile de numeroase incendii, din cauza temperaturilor ridicate, de până la 40 de grade Celsius, şi a vântului puternic. Pompierii greci s-au confruntat cu 72 de incendii în ultimele 24 de ore.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel