Gornet iese de sub carantina impusă de DSU. Decizia ÎCCJ este definitivă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
localitatea_gornet
localitatea_gornet

Instanța Supremă a decis, joi, că localitatea Gornet, din județul Prahova, poate ieși din carantina impusă de Departamentul pentru Situații de Urgență. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Instanța Supremă a decis ieșirea din caranină a localității, dar a respins plata daunelor de către DSU către comuna Gornet.

„Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi nulităţii recursului formulat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, invocate de recurenta-reclamantă Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet. Respinge recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei civile nr. 694 din 4 august 2020, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Ia act de renunţarea la judecata recursului formulat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Gornet”, potrivit deciziei de joi a magistraților ÎCCJ.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să plătească suma de 1.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată către comuna Gornet.

Decizi ÎCCJ este definitivă.

În 4 august, magistrații Curții de Apel București au decis anularea ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, privind instituirea carantinei în comuna Gornet, județul Prahova.

Și CAB a respins pretențiile solicitate de avocatul UAT comuna Gornet, de 4 milioane de euro, ca neîntemeiate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel