Gogoși ineluș exact ca la mare. Rețeta celor mai bune dulciuri de la plajă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gogoși ineluș exact ca la mare. Rețeta celor mai bune dulciuri de la plajă / Foto: Unsplash
Gogoși ineluș exact ca la mare. Rețeta celor mai bune dulciuri de la plajă / Foto: Unsplash

Toată lumea iubește gogoșile ineluș de la mare, iar aceste bunătăți aurii cu sos de ciocolată vor fi cu siguranță un succes! Rețeta e mai simplă decât te așteptai, așa că nu rata șansa să mănânci oricând vestitele dulciuri de la plajă.

Aruncați o privire la rețeta super-simplă de mai jos care este foarte ușoară. Nu aveți timp să decorați? Nu vă faceți griji! Pur și simplu aruncați gogoșile proaspăt scoase din cuptor în zahăr și scorțișoară pentru un tratament ușor de făcut, sau cumpărați sosul preferat.

 

Gogoși ineluș - Ingrediente

 

- 200 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru presărare
- un vârf de cuțit de sare fină
- 15 g de zahăr pudră
- 7 g de drojdie uscată cu acțiune rapidă
- 50 g de unt nesărat
- 100 ml lapte integral
- 1 linguriță de extract de vanilie        
- 1 ou mediu, bătut
- ulei de floarea-soarelui sau de arahide pentru prăjit, plus ulei suplimentar pentru ungerea bolului
- 50 g de zahăr pudră (pentru a amesteca scorțișoara cu el)
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată                                                                                                                                                                           - toppingul preferat

 

Gogoși ineluș - Rețetă pas cu pas

 

Cerneți făina într-un castron mare, adăugați sarea, zahărul și drojdia și amestecați. Puneți împreună untul, laptele și extractul de vanilie într-o cratiță mică și încălziți la foc foarte mic până când untul se topește și laptele se încălzește, dar nu fierbe (ar trebui să puteți pune degetul în el fără să vă ardeți).

Se amestecă oul. Faceți o gaură în mijlocul amestecului uscat și adăugați treptat amestecul de lapte cu o lingură de lemn pentru a forma un aluat grosier. Se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă timp de 10 minute, adăugând făină dacă este necesar sau până când aluatul nu este lipicios și este ușor elastic la atingere. Se pune înapoi într-un bol curat, ușor uns cu ulei, se acoperă cu o folie alimentară unsă și se lasă să crească într-un loc cald timp de 1 oră jumate sau până când își dublează volumul.

Se bate aluatul cu pumnul, se frământă ușor apoi se împarte în 12 bucăți egale. Rulează-le între palme pentru a forma bile și apoi așază-le pe foile de copt bine distanțate. Acoperiți cu o folie alimentară unsă și lăsați să crească din nou 45 de minute (verificați timpul) sau până când se dublează în dimensiune. (Acest lucru va face ca gogoșile să fie ușoare și pufoase odată gătite).

Rulați partea de sus a gogoșilor pentru ca acestea să aibă o înălțime de aprox. 3 cm - altfel vor fi uriașe! - și apoi, folosind o freză de patiserie de 4 cm ușor unsă cu ulei, se ștanțează mijlocul fiecărei gogoși și se lasă deoparte. Le puteți folosi mai târziu pentru a face mini gogoși cu gem.

Se toarnă uleiul într-o cratiță mare până la adâncimea de 10 cm și se încălzește la 180-190°C sau când o bucățică de aluat aruncată în el sfârâie imediat și plutește la suprafață. Coborâți cu grijă 2 sau 3 gogoși la un moment dat pe o lingură cu fantă și prăjiți-le timp de 30 de secunde pe fiecare parte sau până când devin aurii.

Se scot cu o lingură cu fantă și se scurg pe hârtie de bucătărie, apoi se tăvălesc în zahărul cu scorțișoară pentru a le acoperi. Păstrați la cald în cuptorul mic. Repetați în timp ce prăjiți restul gogoșilor și apoi serviți-le calde.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel