Giorgiana Hosu, șefa DIICOT, a demisionat 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, a demisionat. Decizia vine după ce soţul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA. Sentinţa nu este definitivă. Giorgiana Hosu este un procuror cu peste 20 de ani vechime.

Remintim că soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul București, la trei ani de închisoare sub supraveghere în Dosarul „Carpatica Asig”, el fiind acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea informațiilor nedestinate publicității.

Magistrații Tribunalului București au achitat-o pe Angela TOncescu, pentru cumpărare de influență în formă continuată, pe Ion Sorin Tatu, pentru trafic de influență și pe Dan Hosu, pentru dare de mită.

În continuare, magistrații l-au condamnat pe Dan Hosu la doi ani și 6 luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic și la un an și șase luni de închisoare pentru instigare la infracțiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informații, cu scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel