Ghid de CĂLĂTORIE de la MAE. Țara unde o amendă rutieră poate depăși 2.100 de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția cetățenilor români care intenționează să călătorească în afara granițelor în perioada următoare, un set de recomandări general valabile și utile, precum și informații de interes pentru unele dintre cele mai frecventate destinații turistice din Europa în această perioadă: Austria, Bulgaria, Elveția, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Ungaria.

În Austria, de pildă, amenzile pentru depăşirea vitezei legale în zonele cu poluare ridicată sunt peste 2.100 de euro. Şi trebuie plătite obligatoriu în numerar, nu cu cardul. Găsiţi sfaturi utile într-un ghid de călătorie elaborat de Ministerul Afacerilor Externe.

Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa sau Marea Britanie sunt câteva dintre ţările preferate de români pentru vacanţa de iarnă.

Dacă mergeţi în Austria, este obligatoriu să vă cumpăraţi vigneta. Dacă nu o lipiţi pe parbriz, deşi aţi plătit-o, riscaţi o amendă de 120 de euro, suma pe care trebuie să o plătiţi cash. În caz că nu aveţi, poliţiştii austrieci au dreptul să ridice bunuri pe care le aveţi asupra dumnevoastră sau în maşină.

Iar dacă mergeţi spre zonele montane, Salzburg sau Tirol, aflaţi că autorităţile pot închide anumite drumuri din cauza vremii. Tot în Austria, dacă depăşiţi viteza lega în părţile de drum marcate cu „Zonă cu poluare ridicată" riscaţi amenzi de până la 2.180 de euro. Mare atenţie la viteza şi în Italia, fiindcă amenzile pot ajunge şi la 1.000 de euro.

Citește și Spania. Avertizare MAE: greve și manifestații. Accesul spre aeroport, BLOCAT

În Bulgaria, dacă plecaţi la drum cu o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, poliţiştii vă pot reține talonul şi numerele de înmatriculare, timp de 3 zile, cât fac verificări. Autorităţile vă sfătuiesc să nu plecaţi la vecinii bulgari fără asigurare CASCO, valabilă şi pentru furtul maşinii.

Alte reguli sunt şi în Elveţia. Dacă sunteţi implicaţi într-un accident rutier acolo, fie şi minor, trebuie să anunţaţi imediat poliţia locală.

Toate aceste informaţii, plus alerte în timp real şi adrese utile din ţară în care vă localizaţi, sunt pe aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă". Aplicaţia este făcută de Ministerul de Externe şi poate fi descărcată gratuit din magazinele de aplicaţii.

În nicio ţară din Uniunea Europeană nu sunt acceptate aparatele anti-radar.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel