Gestul unui român, după ce a găsit 3.000 de lei în fața unei bănci

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
radu_otel_banI-gasiti_banca
radu_otel_banI-gasiti_banca

Un român care a găsit 3.000 de lei în fața unei bănci din Cluj-Napoca a mers direct la poliție, pentru a-i da de urmă pagubitului. Așa a reușit să înapoieze toată suma unui bătrânel de 80 de ani, pirduse banii, pe care i-a strâns din pensii și voia să își achite datoriile.

Bărbrul care a găsit banii este Radu Oțel, angajat al regiei de transport public din Cluj-Napoca. Ieșise din tură și mergea cu soția la farmacie, când au văzut banii pe trotuar, în fața unei bănci. I-a luat și s-a dus la poliție.

„Niciodată nu m-am gândit să păstrez banii, m-aş fi pus eu în situaţia lui, Doamne, fereşte, şi vă daţi seama ce greu se fac banii şi mai ales el fiind în vârstă. Era o sumă foarte mare şi m-aş fi pus eu în situaţia acelui bunic, poate toată pensia lui”, a povetit bărbatul

La secție a ajuns și bătrânul. „A apărut un bunic de vreo 80 de ani, cu lacrimi în ochi, care a spus că el a pierdut totul. În momentul acela, poliţistul l-a întrebat ce a pierdut, a zis că a pierdut toată pensia lui de 30 de milioane. Pe urmă, poliţistul i-a spus “uite, domnul şi doamna i-au găsit banii şi ţi-i inapoiează”. A început să plângă şi nu îi venea să creadă că cinevai-a dat înapoi. A zis că şi-a scos toată pensia, i-a scos de la bancomat şi a încercat să îi bage în borsetă şi i-a băgat pe lângă borsetă”, mai spune Radu Oțel. De bucurie, pensionarul a vrut să-i ofere lui Radu Oțel o mică recompensă. Omul încă a refuzat, relateaza Stirile PROTV.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj salută spiritul civic de care a dat dovadă un bărbat. Suma de bani a fost restituită persoanei care a pierdut-o”, a precizat  Andreea Vișan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel