Gest SURPRINZĂTOR. Ce face cu economiile un patron italian de 80 de ani: „Nu vreau să mor cu banii în bancă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Italianul Vinicio Bulla, care trăiește în mica localitate Caltrano, o așezare cu 2.500 de locuitori, a avut succes în afaceri, dar nu are moștenitori.

Ajuns la o vârsta venerabilă, Vinicio a spus că nu vrea „să moară cu banii în bancă”. Și a decis să împartă mica avere pe care o are la bancă oamenilor care au lucrat pentru el, la fabrica pe care a înființat-o, relatează Il Gazzettino.

Totuși, Vinicio nu își va împărți banii chiar cu toți angajații, ci doar cu cei care contribuie la creșterea natalității. Astfel, a prevăzut prime pentru angajații care vor avea copii, chiar și după moartea lui, dar și alocații speciale pentru cei mici mai mulți ani la rând.

Gestul lui Vinicio Bulla nu i-a surprins totuși pe localnici, pentru că aceștia sunt obișnuiți cu bunătatea bărbatului. Astfel, ori de câte ori au existat probleme de ordin financiar sau perioade de recesiune, Vinicio a strâns cureaua doar pentru el și nu a concediat pe nimeni.

Citește și Italia. Destin CRUNT pentru un tânăr ROMÂN. EXECUTAT în stil mafiot cu trei GLOANȚE în cap

În plus, a făcut orice i-a stat în putere pentru a le securiza locurile de muncă și a refuzat să vândă compania fondurilor străine care ar fi putut să facă dispobibilizări.

Acum, Vinicio a anunțat că toți banii lui din bancă vor ajunge la angajații care vor deveni părinți. Astfel, la nașterea unui copil, părinții vor primi câte 3.000 de euro. Apoi, copiii vor primi anual câte 6.000 de euro, până la finalizarea grădiniței.

Aceste finanțări vor fi acordate până când vor fi cheltuiți toți banii din bancă.

Autoritățile din regiune, cu care Vinicio întocmit documente pentru ca totul să devină legal, sunt impresionate de gestul bătrânului, care ajută mai mult decât pare la prima vedere comunitatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel