Italia. Gest eroic din partea unei badante: A salvat bătrânul pe care îl îngrijea din flăcările unui incendiu provocat de o țigară

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Gest eroic din partea unei badante: A salvat bătrânul pe care îl îngrijea din flăcările unui incendiu provocat de o țigară / Foto: Unsplash
Gest eroic din partea unei badante: A salvat bătrânul pe care îl îngrijea din flăcările unui incendiu provocat de o țigară / Foto: Unsplash

Un gest eroic care a făcut diferența între viață și moarte: o badantă a salvat cu mult curaj un bătrân de care avea grijă, din flăcările unui incendiu izbucnit în urma unei țigări aprinse, uitată în pat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Roccascalegna, provincia Chieti, din Italia, o îngrijitoare a dat dovadă de curaj și empatie, după ce a intrat într-o casă în flăcări, pentru a-l salva pe bătrânul pe care îl îngrijea, din incendiul care a izbucnit în timp ce acesta dormea. Ulterior polițiștii au declarat că o țigară aprinsă ar fi fost cauza incendiului.

 

Bătrân salvat de la moarte de îngrijitoarea sa 

 

Incidentul a avut loc la o oră târzie din noapte și ar fi putut avea consecințe tragice pentru bătrânul în vârstă de 80 de ani. Însă, intervenția promptă a îngrijitoarei a prevenit o tragedie.

Incendiul a început în dormitorul bătrânului, iar fumul dens și flăcările amenințătoare ar fi putut să îi pună viața în pericol. Norocul a fost că îngrijitoarea, observând situația, a acționat rapid, reușind să îl ridice pe pensionar și să îl ducă în siguranță la parterul casei.

Apoi aceasta a alertat imediat serviciile de urgență, care au intervenit în scurt timp pentru a stinge incendiul. Pompierii din Casoli au sosit la fața locului și au reușit să localizeze și să stingă focul, salvând astfel proprietatea și viețile celor implicați.

 

Primarul a declarat despre îngrijitoare că „este o adevărată eroină”

 

Primarul localității, Domenico Giangiordano, a declarat că situația ar fi putut să se încheie tragic dacă nu ar fi fost intervenția rapidă și curajoasă a badantei.

„Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Neatenția s-ar fi putut transforma într-o dramă, dacă nu era badanta o adevărată eroină.”, a declarat primarul Domenico Giangiordano, conform presei italiene. 

Nu este pentru prima dată când un incendiu este provocat de țigări aprinse și uitate în casă, iar acest incident reamintește importanța precauțiunii și a atenției sporite în manipularea obiectelor inflamabile în interiorul locuințelor.

 

---------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel