Germania. Zeci de români de la un abator, infectați cu COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

MAE, prin Consulatul General al României la Munchen, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infecţie cu virusul Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen. 

Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania angajatoare, în regim de urgenţă, pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv se regăsesc şi cetăţeni români.

„Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular de la autorităţile locale, un cetăţean român, depistat pozitiv cu Covid-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment. Totodată, MAE menţionează că un număr de 41 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la această companie au fost testaţi pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome uşoare. O parte dintre aceştia au ieşit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură”, menţionează sursa citată.

 

Consulatul General al României la Munchen nu a primit solicitări de asistenţă consulară 

 

MAE precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

„Consulatul General al României la Munchen menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale. În context, MAE reiterează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate tratează cu prioritate orice solicitare de sprijin din partea cetăţenilor români şi întreprind demersuri pentru soluţionarea fiecărei situaţii, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19. De asemenea, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în străinătate şi se confruntă cu situaţii dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat”, se mai arată în comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel