Germania: Violențe fără precedent. Autoritățile germane, criticate după difuzarea mandatului de arestare

Narcis Popa |
Data publicării:

 Autorităţile germane au fost criticate miercuri după difuzarea pe internet de către extrema dreaptă a mandatului de arestare emis în cazul unui suspect în legătură cu un omor la Chemnitz, aflat la originea violenţelor din partea neonaziştilor, relatează AFP. 

''Trebuie să fie clar că unele lucruri în poliţie nu sunt tolerate'', a declarat Martin Dulig, adjunctul şefului executivului landului Saxonia, unde se află oraşul Chemnitz, din fostul RDG, la radioul public regional MDR. 

''Nu este posibil ca unii poliţişti să poată lăsa să se afle unele lucruri în timp ce ştiu de fapt că ei comit astfel un delict'', a afirmat Dulig, adăugând: ''Avem o mare problemă de soluţionat. Este un fapt deplorabil'', a insistat el. 

Militanţi ai extremei drepte au distribuit pe reţelele sociale o copie a unuia din cele două mandate de arestare emise de justiţia germană luni în cazul unui irakian şi al unui sirian. 

Unul din cei doi bărbaţi, în jur de douăzeci de ani, este suspectat că l-a lovit mortal cu cuţitul pe un german de 35 de ani în noaptea de sâmbătă spre duminică la Chemnitz. Cea de-a doua persoană este suspectă de complicitate. 

Copia acestui document confidenţial a fost difuzată de către o grupare locală a extremei drepte Pro Chemnitz care l-a retras apoi, o filială locală a partidului de extrema dreaptă AfD şi Pegida, a afirmat canalul public de televiziune ARD. 

Numele unuia din cei doi suspecţi, dar şi al martorilor şi al judecătorului însărcinat cu dosarul apar în document, cu detalii referitoare la circumstanţele în care a survenit omorul, la ora 3,00 dimineaţa, pe o stradă din centrul oraşului. Cazul a provocat confruntări violente duminică şi luni între poliţie şi simpatizanţi ai extremei drepte, îndeosebi neonazişti, care au agresat în stradă persoane de origine străină. 

Poliţia din landul Saxonia a fost deseori acuzată de complicitate cu mişcarea de extrema dreaptă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel