Germania. Un șofer român de TIR l-a luat ca „paznic“ pe fratele său: Stătea „de șase“ ca să nu fie prins cu migranții sub prelată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Doi șoferi români de TIR au ajuns în arestul poliției din  în Germania, după ce în semiremorca unuia au fost descoperiți migranți ilegali. Celălalt șofer, fratele celui care transporta migranți, era pe post de  paznic, urmărind să nu fie prinși cu „încărcătura“ilegală.

Luni după-amiază, un angajat al companiei de construcții de drumuri a observat, în zona de odihnă Kutzhof Nord, de pe A 8 lângă Heusweiler, cum șoferul unui camion românesc parcat acolo se duce în spatele semiremorcii sale și vorbește cu mai mulți tineri care stăteau ghemuiți între paleții cu încărcătura camionului. Apoi, șoferul blochează din nou ușile mari ale semiremorcii.  Un alt camion de la aceeași companie de transport românească se află alături, în parcare.

Șoferul german cre a urmărit scena  a sunat autoritățile și a raportat incidentul. Mai mulți agenți de la poliția regională, poliția federală și, de asemenea, oficiali vamali au apărut în parcare pentru a verifica cele două camioane. Așa au identificat sub prelată cinci refugiați afgani cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

Fratele, paznic pentru migranți

 

Toți cei  cinci migranți  au fost arestați și duși la secția de poliție federală de pe Goldenen Bremm, într-un transportator de deținuți. Polițiștii au aflat acolo că celor cinci tineri bărbați li s-a promis că vor fi duși în Franța. Pentru aceasta au plătit mulți bani unui contrabandist. Trei dintre imigranții ilegal au fost duși în fața judecătorului, ceilalți doi, minori, la un centru pentru tineri din Saarland.

Deși nu este neobișnuit că migranții să intre în camioane neobservați de șofer, de această dată se pare că șoferul e vinovat de trafic cu migranți. Prelata camionului nu prezintă niciun fel de daune care să indice urme ale tăierii.

Șoferul român și fratele său, care conduce al doilea camion, au fost, de asemenea, interogați. Au fost escortați de echipaje de poliție, cu camioanele, la Goldenen Bremm. Cei doi călătoreau împreună și se asigurau că cel care avea migranții nu va fi prins. După interogatorii, amândoi au fost lăsați să-și continue călătoria, dar pe numele celui prins cu migranți în camion s-a deschis o procedură penală, potrivit breaking-news-saarland.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel