Germania. Un șofer român de TIR i-a lasat cu gura căscată pe polițiști: bordul strălucea ca un "pom de Crăciun" și un disc de frână era complet rupt

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un șofer român de TIR i-a șocat pe polițiștii care l-au oprit în Germania prin starea în care se afla camionul său: bordul strălucea ca un "pom de Crăciun", iar un disc de frână era complet rupt.  

Un șofer român de TIR i-a lăsat cu gura căscată pe polițiștii germani care l-au controlat pe autostradă. Oamenii legii au fost șocați de inconștiența camionagiului, care a pus atât viața sa cât și a altora în pericol, prin plecarea la drum cu un camion defect.

Potrivit unui comunicat al Poliției Germane, serviciul de circulație din Dulmen a retras din circulație, marți, 27.07.2021, un camion înmatriculat în România, la ieșirea de pe A43 din Dulmen.

În timpul inspecției, polițiștii au observat mai multe deficiențe grave

 

În primul rând, vehiculul nu avea inspecție tehnică periodică (TUV), nefiind sigur pentru a rula pe străzi. Primul lucru pe care oamenii legii l-au observat a fost sistemul de informații de pe bordul din cabina șoferului, care strălucea ca un "pom de Crăciun” și care indica, de asemenea, erori ABS. Din acest motiv, polițiștii de la serviciul de circulație din Dulmen au ordonat o verificare într-un atelier de specialitate.

Pe lângă defecțiunea la sistemul ABS, mecanicii au găsit și un disc de frână complet rupt. Potrivit sursei citate, acest lucru se întâmplă de obicei atunci când discul este deja uzat, iar camionul este încărcat puternic.

Șoferul român nu a mai fost lăsat să plece la drum, deși transporta piese de mașini din Rimini / Italia și voia să le aducă la Gescher. Totodată, camionul a fost oprit în atelier.

bord-camion-pom-de-craciun-tir

Martorii aprinși în bordul camionului. Sursa foto: Poliția din Germania

disc-de-frana-rupt-sofer-roman-germania

Discul de frână rupt. Sursa foto: Poliția din Germania

 

Dubă înmatriculată în România, cu găuri de rugină acoperite cu spumă poliuretanică

 

Acesta este al doilea caz de acest fel, după cel de săptămâna trecută în care o dubă înmatriculată în România a fost descoperită cu găuri de rugină acoperite cu spumă poliuretanică.

Agenții serviciului de trafic al poliției din districtul Mettmann au verificat joi, 22 iulie, în Haan (Renania de Nord-Westfalia), un Mercedes Sprinter înmatriculat în România.

Vehiculul, în care călătoreau patru muncitori, a fost verificat deoarece la prima vedere părea într-o stare tehnică necorespunzătoare circulației. 

Pentru a avea un document de expertiză cu privire la toate defecțiunile vehiculului, acesta a fost dus pentru control la TÜV Süd din Haan. Au fost depistate în total 35 de defecțiuni, dintre care unele foarte periculoase.

Duba nu avea frâne aproape deloc și găurile de rugină erau umplute cu spumă poliuretanică

 

La verificarea tehnică, ofițerii s-au îngrozit. Frânele dubei erau într-o stare deplorabilă. Erau atât de ruginite, încât sistemul de frânare putea ceda oricând.

Șasiul vehiculului era, de asemenea, ruginit în mai multe locuri. Structura era atât de afectată încât cadrul metalic s-ar fi putut rupe în orice moment dacă ar fi fost supus unei sarcini mari.

Pentru a ascunde găurile de rugină, acestea au fost umplute cu spumă poliuretanică și acoperite cu bandă adezivă și vopsite cu vopsea neagră, potrivit unui comunicat al poliției.

Vehiculul a fost oprit de la circulație, fiind reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, în vederea radierii dubei în România.

Șoferul român de 49 de ani nu are reședința permanentă în Germania. El a trebuit să plătească o garanție de 471 euro pentru amenda preconizată și pentru costurile evaluării de către expert.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel