Germania. Dubă înmatriculată în România, cu găuri de rugină acoperite cu spumă poliuretanică. Poliția a confiscat numerele pe loc

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O dubă înmatriculată în România i-a șocat pe polițiștii germani care au verificat-o în trafic. Vehiculul se afla într-o stare deplorabilă, iar găurile de rugină erau atât de mari, încât erau acoperite cu spumă poliuretanică. Ofițerii au reținut pe loc plăcuțele și certificatul de înmatriculare. 

Agenții serviciului de trafic al poliției din districtul Mettmann au verificat joi, 22 iulie, în Haan (Renania de Nord-Westfalia), un Mercedes Sprinter înmatriculat în România.

Vehiculul, în care călătoreau patru muncitori, a fost verificat deoarece la prima vedere părea într-o stare tehnică necorespunzătoare circulației. 

Pentru a avea un document de expertiză cu privire la toate defecțiunile vehiculului, acesta a fost dus pentru control la TÜV Süd din Haan. Au fost depistate în total 35 de defecțiuni, dintre care unele foarte periculoase.

Duba nu avea frâne aproape deloc și găurile de rugină erau umplute cu spumă poliuretanică

 

La verificarea tenhică, ofițerii s-au îngrozit. Frânele dubei erau într-o stare deplorabilă. Erau atât de ruginite, încât sistemul de frânare putea ceda oricând.

Șasiul vehiculului era, de asemenea, ruginit în mai multe locuri. Structura era atât de afectată încât cadrul metalic s-ar fi putut rupe în orice moment dacă ar fi fost supus unei sarcini mari.

Pentru a ascunde găurile de rugină, acestea au fost umplute cu spumă poliuretanică și acoperite cu bandă adezivă și vopsite cu vopsea neagră, potrivit unui comunicat al poliției.

Vehiculul a fost oprit de la circulație, fiind reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare, în vederea radierii dubei în România.

Șoferul român de 49 de ani nu are reședința permanentă în Germania. El a trebuit să plătească o garanție de 471 euro pentru amenda preconizată și pentru costurile evaluării de către expert.

duba-germania-rugina-spuma-poliuretanica-1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel