Germania. Un român face dezvăluiri CUTREMURĂTOARE din interiorul unei fabrici de mezeluri: "Carne stricată, cârnați mucegăiți"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român face dezvăluiri cutremurătoare despre condițiile dezastruoase de igienă și programul de muncă al angajaților dintr-o fabrică de mezeluri din Germania. 

Presa din germania publică mărturia unui român, angajat al unei fabrici de mezeluri situată în nordul landului Hessen.

Florin, în vârstă de 24 de ani, a dezvăluit condițiile catastrofale de igienă din fabrica de mezeluri. El povestește cum carnea stricată este amestecată cu carne proaspătă, iar ulterior aceste mixturi se asezonează cu sare și alte condimente pentru a ascunde gustul de carne veche.

Mai mult, cârnații mucegăiți erau spălați și reambalați, iar data de valabilitate era modificată "din pix".

Trei persoane au murit, după ce au mâncat mezeluri contaminate cu Listeria

Trei persoane au murit și alte zeci s-au îmbolnăvit după ce au consumat mezeluri contaminate cu Listeria produse la fabrica Wilke, relatează hessenschau.de.

 

Florin este unul dintre numeroșii angajați români și maghiari care au lucrat la fabrica de mezeluri Wilke din Twistetal și au văzut ce se întâmplă acolo. Tânărul a fost recrutat în România și a plecat în Germania în căutarea unui trai mai bun.

"Munceam 12 ore, șase-șapte zile la rând"

Tânărul român povestește condițiile inumane de lucru, în multe zile simțind că ajunge la epuizare. "Încă de la început am lucrat aproape 12 ore, câte șase-șapte zile la rând", povestește Florin. În plus, oamenii munceau fără contract, fiind întârzieri la plata salariilor. 

Un fluturaș de salariu al unui angajat de la această fabrică arată realitatea: 318 ore pontate, deși sunt permise numai 48 de ore de muncă săptămânal, afirmă Matthias Schulz, avocat specializat în dreptul muncii.

În prezent, unii muncitori încă așteaptă să-și încaseze salariile restante, pentru a se poate întoarce în țara de origine, relatează sursa citată. Autoritățile au închis activitatea fabricii Wilke la începutul lunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel