Germania. Un român a vândut o cutie goală fără smartphone-ul promis. Victima a primit o bucată de faianță în loc de telefon

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

La cererea procurorului din Karlsruhe, un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, a fost adus, joi în faţa judecătorului de la instanţa locală. Românul este acuzat de tentativă de înșelăciune.

Bărbatul i-ar fi vândut, miercuri seară, unui tânăr de 18 ani un smartphone, la un preț mult mai mic comparativ cu cele de pe piață. Cei doi s-au întâlnit în centrul orașului Karlsruhe. 

Polițiștii spun că acuzatul român ar fi plănuit să nu-i predea persoanei vătămate smartphone-ul arătat după ce ar fi primit banii, ci doar un ambalaj pentru smartphone care conținea o placă fără valoare. Persoana vătămată a devenit însă suspicioasă și a anunțat poliția.

Cu ajutorul cumpărătorului, bărbatul de 43 de ani, a fost arestat  de către polițiștii, ajunși la fața locului. În timpul percheziției, asupra suspectului au fost găsite două tipuri de ambalaje similare, dintre care unul conținea un smartphone, iar celălalt plăci de faianță similară ca formă și greutate cu smartphone-ul, transmite Poliția Federală, într-un comunicat de presă.

De asemenea, suspiciunea că acuzatul, cetățean român, ar fi comis mai multe infracțiuni similare în Germania. în ultimele luni. Ancheta este continuată de polițiștii federali, care urmează să identifice toate victimele posibile ale românului. 

Un alt român, în vârstă de 51 de ani, de origine română, căutat cu mandat de arestat, a fost reținut, pe 30 noiembrie, de poliția federală la Ravensburg.

 

Germania. Român, căutat cu mandat de arestare, săltat de polițiști în gară și dus la închisoare

 

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, de origine română, a fost arestat, pe data de 30 noiembrie, de poliția federală la Ravensburg, Germania.

Ofițerii poliției federale au oprit un bărbat care se plimba prin gara Ravensburg. După ce l-au verificat în baza de date a poliției, oamenii legii au descoperit că pe numele românului fusese emis un mandat național de arestare, scrie news.de

Bărbatul a fost condamnat, de către Tribunalul Ravensburg, la plata unei amenzi pentru un jaf, comis în vara acestui an. Deoarece nu-și achitase amenda, românul a fost dat în căutare printr-un mandat de arestare. 

Întrucât nu a putut plăti pe loc amenda solicitată, românul trebuie să ispășească acum o pedeapsă de 20 de zile de închisoare în centrul de corecție din Ravensburg, transmite Inspectoratul Federal de Poliție din Konstanz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel