Germania. Român, acuzat de trafic de migranți, după ce a fost prins cu trei copii în automobil

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția Federală a arestat, pe 20 noiembrie, un român, de 22 de ani, cu reședința permanentă în Italia, care este acuzat de introducerea ilegală în țară a trei copii, cetățeni egipteni. Din ordinul judecătorului, presupusul contrabandist a fost dus în închisoare.

 

Poliția federală a oprit, pentru un control, o mașină cu numere de înmatriculare italiene pe B2, lângă Mittenwald. Șoferul român a prezentat cartea sa de identitate, în timp ce trei pasageri nu avea aspra lor niciun act de identitate și imigrare.

Cei trei pasageri au spus că sunt din Egipt și că au câte 16 și, respectiv, 15 ani. Tinerii au povestit că au fugit din Egipt, prin Turcia, în Italia. De acolo au mers mai departe cu mașina. Conform constatărilor inițiale, cei trei tineri au spus că traseul până în Germania i-a costat câte 8.000 de euro de persoană. Anchetatorii poliției federale au constat că întreaga călătorie a celor trei egipteni au fost organizată de o grupare de  contrabandiști, scrie merkur.de.

Polițiștii federali l-au adus pe presupusul contrabandist român la tribunalul districtual din München. Magistrații au emis, pe loc, un ordin de privațiune de libertate. Prin urmare românul a fost dus la o închisoare din München. Cei trei minori ar putea fi încredințați în grija biroului de asistență pentru tineret din Garmisch-Partenkirchen.

 

Un alt șofer turc a încasat sute de euro pentru astfel de servicii

 

În plus, poliția federală din Garmisch-Partenkirchen desfășoară investigații suplimentare a unui șofer turc, care a introdus în Germania cetățeni străini. Tânărul de 32 de ani cu reședința permanentă în Saarland a fost verificat de poliția de frontieră bavareză pe drumul federal de lângă Mittenwald. Pasagerul lui nu avea niciun act asupra lui. 

Potrivit propriilor informații, acesta ar fi un cetățean turc. Tânărul de 27 de ani a spus că va cere azil în Germania. Deocamdată, acesta a fost trimis într-un Centru pentru refugiați. Șoferul turc, care a încasat câteva sute de euro pentru „serviciile” sale, a fost audiat, apoi eliberat sub control judiciar.

 

Șofer român de camion a oprit într-o parcare din Germania și a sunat disperat la poliție

 

La sfârșitul lunii octombrie, poliţia germană a descoperit zece afgani ascunşi într-un camion în landul Saxonia-Anhalt din estul Germaniei. Şoferul camionului era din România.

Şoferul român chemase serviciile de urgenţă pentru că a auzit zgomote venind din spatele camionului în timpul pauzei. În camionul oprit într-o parcare de pe autostrada A38, în apropierea satului Grosskorbetha, au fost găsiţi zece afgani între 14 şi 20 de ani, a relatat duminică poliţia federală din Magdeburg.

Tinerii au povestit că au urcat în camion cu ajutorul unui traficant din România. Conform propriilor declaraţii, tinerii afgani ajunseseră în Germania traversând Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă. Nu s-a putut dovedi că şoferul în vârstă de 43 de ani avea cunoştinţă de acest act de contrabandă, relatează mdr.de.

Este vorba de cel de-al 25-lea caz de acest gen în Saxonia Anhalt în acest an, a mai indicat poliţia federală.  Potrivit poliției, refugiații nu au putut prezenta niciun permis legal de ședere și au fost transferați la Secția Federală de Poliție Halle, împreună cu șoferul român pentru investigații suplimentare. Șoferul a putut părăsi biroul după interogatoriu, iar afganii au fost îndrumați la unitățile de primire în regim de urgență, după consultarea autorităților responsabile de imigrare.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel