Germania. Șofer român, speriat de zgomotele din remorca sa. Când a văzut ce „marfă“ avea, a anunțat direct poliția

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român, care se pregătea să se odihnească, a fost deranjat de zgomotele care se auzeau din remorca sa. A anunțat direct poliția germană, care a constata că patru bărbați, dintre care doi minori, se ascunseseră sub prelata sa.

Din cauza reglementărilor în vigoare privind timpii de conducere și de odihnă, un șofer de camion a ajuns ieri seară în zona de odihnă Tümmelsberg, situată între Gera și intersecția Hermsdorfer Kreuz. În timpul unei ultime plimbări în jurul vehiculului său, el a observat zgomote în zona de încărcare a camionului articulat, așa că a anunțat poliția.

Din cauza apropierii, poliția rutieră a sosit în scurt timp la locul de parcare al vehiculului. Când a fost deschisă zona de încărcare sigilată, au fost găsite patru persoane de sex masculin ascunse în spatele încărcăturii.

Când poliția federală a sosit la fața locului, s-au făcut primele încercări de abordare verbală. S-a dovedit că persoanele erau de origine afgană.

Germania. Șofer român, speriat de zgomotele din remorca sa

 

La fața locului, patrulele poliției rutiere și ale poliției federale au asigurat toate urmele necesare pe și în camion, pentru a facilita investigațiile ulterioare. La prima vedere, dovezile indicau că cei patru cetățeni afganii au reușit să urce în camion desfăcând centurile de prelată fără a deteriora sigiliul. Șoferul a declarat că nu a observat nimic de când a plecat din România.

Șoferul român și cei patru afgani au fost duși la secția de poliție federală din Gera. Potrivit circumstanțelor, cei patru erau în stare bună. Interogatoriile inițiale s-au desfășurat cu ajutorul interpreților, care au fost chemați între timp. În timpul procesului de identificare, a devenit clar că doi dintre afgani erau încă minori, de 16 și 17 ani. Cei doi au fost duși la un centru de tineret.

Bărbații în vârstă de 18 și 24 de ani au solicitat azil în cursul anchetei poliției, după ce a devenit clar că între ei existau relații de familie. Șoferul român nu era suspectat de nicio infracțiune, astfel că a putut părăsi secția de poliție după ce a fost audiat în calitate de martor.

Pentru poliția federală, aceste fapte au scos din nou la iveală constatări privind rutele de contrabandă, sumele plătite și contrabandiștii implicați. Aceste constatări trebuie să fie utilizate acum în cooperare cu autoritățile străine pentru a contracara rețelele criminale, se arată într-un comunicat de presă al poliției.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel