Germania. Șofer român de camion, înjunghiat de un conațional într-o parcare pe autostradă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un șofer român a fost găsit, grav rănit, în cabina camionului său, într-o parcare pe autostrada A99, în zona Vaterstetten-Ost.  

 

În seara zilei de vineri, 7 octombrie, un șofer profesionist, de origine română, a fost găsit grav rănit în cabina camionului său. Un suspect a fost arestat lângă locul crimei.

În jurul orei 21.30, salvatorii au fost anunțați despre un șofer rănit, care zăcea în cabina  camionului său pe autostrada A99 în parcarea Vaterstetten-Ost.

Serviciile de urgență au găsit un cetățean român, în vârstă de 54 de ani, care, se pare, că fusese înjunghiat. Bărbatul a fost transportat la spital cu răni, care îi puneau viața în pericol, scrie merkur.de.

Forțele de poliție au fost alertate de martori despre un bărbat înarmat, care se afla în apropiere de locul crimei. Ofițerii au reușit să-l aresteze. 

Poliția criminală din Erding a preluat ancheta cu privire la tentativa de crimă. Deocamdată, polițiștii nu au stabilit motivul pentru care românul a fost atacat. 

La solicitarea parchetului München, azi a fost emis un mandat de arestare împotriva atacatorului, un român de 50 de ani, suspectat de tentativă de omor. Acesta a fost transferat într-un centru de detenție.

 

Vezi si:

 

Șofer român de TIR, dovadă de curaj într-o parcare din Italia. Ce a făcut după ce doi tâlhari i-au făcut pană și au încercat să-l jefuiască

 

Un șofer român de camion a fost aproape să fie jefuit, însă cei doi care au vrut să-l fure au ajuns pe mâna carabinierilor după ce conaționalul a dat dovadă de curaj, în Pesaro, Italia.

Totul s-a întâmplat în iulie 2020. Șoferul român de camion s-a oprit în fața unui supermarket pentru a descărca niște marfă. El a observat pe cineva care se plimba în jurul camionetei lui și i s-a părut suspect. A pornit din nou, dar după câteva zeci de metri a observat că o anvelopă este spartă. A coborât din vehicul pentru a verifica starea cauciucului. Dar doi bărbați l-au urmărit într-un Peugeot. Sunt aceleași persoane pe care le-a observat și la supermarket. Cei doi au încercat să profite de distragerea șoferului pentru a încerca să se strecoare în cabină și să-i ia borseta cu banii din interior. Dar, cu coada ochiului, românul i-a văzut pe cei doi, a țipat la ei, iar bărbații au fugit. 

Patru luni mai târziu, în aceeași parcare a supermarketului, șoferul român al camionului zărește din nou mașina Peugeot, notează numărul de la placa de înmatriculare și face o plângere.

Italia. Un șofer român de TIR și-a pierdut viața într-un accident: Florian nu a mai avut nicio șansă să iasă din cabină

Polițiștii i-au identificat pe cei doi infractori, iar românul spune că i-a recunoscut pe amândoi. Ieri au fost audiați polițistul care a văzut imaginile sistemului de supraveghere video și un angajat al supermarketului.

„Trebuie să fie o greșeală”, spune apărătorul unuia dintre cei doi acuzați, avocatul Luca Garbugli. „În ziua în care a avut loc tentativa de furt, clientul meu era în arest la domiciliu”.

Cei doi sunt acuzați acum de tentativă de furt și așteaptă decizia judecătorului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel