Germania. Șofer de TIR, erou după o manevră nebună ca să-și salveze colegul căzut cu capul pe volan la 90 km/h

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: colaj capturi Libertatea
Sursa foto: colaj capturi Libertatea

Un șofer de TIR a devenit erou, pe A4, lângă Ottendorf-Okrilla, Germania, după ce a reușit să efectueze o manevră nebună pe care a făcut-o ca să-și salveze colegul căzut cu capul pe volan la 90 km/h.

Falko Lehmann, 38 de ani, cunoscut de prieteni ca „Brummi Falko”, conduce de obicei prin Europa și transportă containere de peste mări cu TIR-ul său. Dar din cauza crizei declanșate de coronavirus a fost adesea pe șoselele Saxoniei cu MAN-ul său TGX 3 (510 PS), iar acum a devenit un erou pe A4, lângă Ottendorf-Okrilla.

„Joi, în jurul orei 11.45, la Ottendorf-Okrilla, conduceam pe autostradă în direcția Dresda și am avut un coleg începător la bord. Un alt camion se afla pe banda stângă, apoi s-a izbit în bară de protecție din stânga, pe centrul șoselei. M-am speriat. Ucenicul meu a fost de părere că șoferul celălalt ațipise puțin”, spune Brummi Falko, potrivit Libertatea.

Camionul polonez despre care el povestește mergea cu aproximativ 90 km/h, s-a clătinat și a lovit în mod repetat parapetele de protecție de pe mijlocul autostrăzii.

„Mi-a fost imediat clar: trebuie să-l opresc. Așa că m-am deplasat la același nivel, m-am uitat și i-am văzut capul. Era pe volan. Șoferul era leșinat”.

 

„Un camion fără șofer este o bombă care rulează pe șosea!”

 

Falko e șofer profesionist instruit din 2014 și a decis să înceapă o manevră îndrăzneață de conducere.

„A fost un instinct. Un camion fără șofer este o bombă care rulează pe șosea!”, spune Pulsnitzer.

S-a pus în fața celuilalt camion cu camionul său.

„M-a lovit din nou în lateral. Am încetinit, am lăsat camionul să mă împingă, apoi am tot frânat, l-am oprit cu puțin timp înainte de zona de odihnă Am Eichelberg”.

 

„Sper că colegul se descurcă bine acum și nu mai e în pericol”

 

Ucenicul său, Philipp Guhr, 25 de ani, a fugit imediat și a acordat primul ajutor. Falko a asigurat locul accidentului. Au sunat la ambulanță. Lucrătorii de salvare l-au adus pe șoferul leșinat, un rus, 55 de ani, la o clinică, iar Falko și-a dus camionul avariat la atelier.

„Sper că colegul se descurcă bine acum și nu mai e în pericol”, a încheiat el povestea.

În urmă cu o lună, un alt șofer de camion a fost erou, tot în Germania, unde a reușit să oprească un autoturism a cărui șoferiță leșinase la volan, pe o pasarelă peste o autostradă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel