Germania. Românul care furat cu ASPIRATORUL teancuri de bani din seif voia să ajungă polițist: El și FAMILIA ajunseseră pe drumuri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
roman furt aspirator seif germania
roman furt aspirator seif germania

Cu ajutorul un aspirator, un român a reușit să fure dintr-un supermarket din districtul Main-Tauber câteva zeci de mii de euro dintr-un seif, amenințând angajații cu o armă. După ispravă, tânărul, care a acționat alătrui de alți trei complici, și-a uitat ochelarii la locul faptei, astfel că anchetatorii au putut rezolva cazul.

Potrivit anchetelor, un bărbat mascat și înarmat a intrat în magazinul alimentar din Tauberbischofsheim  și le-a cerut celor doi angajați să-i înmâneze încasările din acea zi. Cum seiful avea un dispozitiv special de protecție prin care banii puteau fi doar introduși, nu și scoși, românul, înarmat cu un aspirator banal, a scos rapid banii din seif. Făptuitorul, care a acționat cu câțiva complici, i-a lăsat pe angajați legați și nu au reușit să se elibereze decât după câteva ore.

Vezi și: Germania. Tânăr român, metodă inedită de furt: A scos zeci de mii de euro din seif cu ASPIRATORUL

Faptele s-au petrecut pe 16 decembrie 2019, iar ieri, Constantin B., ingeniosul hoț român și cei trei complici ai săi, Markus R., Ibrahim Y. și Daniel H., au fost prezentați instanței. Încă de la începutul procesului, Constantin a recunoscut că plănuise totul și venise cu aspiratorul de acasă, dar că ideea a fost a unuia dintre complicii lui, care la momentul jafului era chiar șeful magazinului prădat. Cei patru tâlhari au fost prinși după ce Constantin și-a pierdut ochelarii la locul jafului și nu s-a mai întors după ei. O mare parte din suma furată nu a mai fost niciodată recuperată.

Constantin și unul dintre complicii săi au intrat în magazin au amenințat-o pe femeie cu un pistol de jucărie, au legat-o apoi cu cabluri care i-au provocat răni și au dat lovitura. După ce au imobilizat-o Constantin a tras din seif, cu aspiratorul, aproape 57.000 de euro. Deși stabiliseră inițial să împartă prada în patru părți egale, românul a luat, mai mulți bani și a plecat cu 21.000 de euro, potrivit Bild.de.

Constantin voia să ajungă polițist. Drogurile l-au adus pe drumuri

 

În fața judecătorului, Constantin a explicat și cum intenționa să cheltuiască banii: să cumpere droguri, să achite datoriile legate de droguri, să cumpere un bilet de avion în România, să plătească o reparație auto și să-și ajute mama. A povestit cum un lanț nefericit de eșecuri profesionale și personale l-au adus în această situație. După ce visele sale de a deveni ofițer de poliție sau borker profesionist s-au spulberat, Constantin a plecat în Anglia, unde s-a apucat de consumul de droguri.

În 2015 a venit în Germania, unde a fumat marijuana în fiecare zi, viciu care ia adus datorii de 7.000 de euro. A ajuns să nu își mai poată plăti  chiria, a trebuit să părăsească apartamentul în care locuia împreună cu soția și fiica sa de 2 ani. „Am o problemă și am nevoie de ajutor. Nu sunt acea persoană, sunt un om bun”, a spus el. Verdictul, care nu e definitiv, a fost dat în aceeași ședință de judecată: 4,5 ani de închisoare, pentru tâlhărie gravă și agresiune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel