Germania. Români uciși cu bestialitate: Marius și George, tăiați de doi bărbați pe care i-au ajutat cu un loc de muncă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români, George și Marius, au fost uciși violent într-un apartament din Wittenberge. În prezent, doi lituanieni sunt judecați pentru omor. Prin intermediul celor doi români, suspecții își găsiseră de lucru și un adăpost unde să stea.

Evenimentele s-au petrecut în jurul datei de 9 mai 2019, în Wittenberger Salvador-Allende-Straße, când, la cinci zile după crimă, un martor i-a găsit pe cei doi români morți, cu răni înjunghiate, într-un apartament. Teribila descoperire a fost făcută după ce martorii au văzut că din locuință ies flăcări și astfel au chemat pompierii.

Oamenii legii sosiți la fața locului au găsit corpurile neînsuflețite ale celor doi tineri români, George P. și Marius K. Opt răni înjunghiate în zona abdomenului superior, șase tăieturi în zona capului și gâtului, precum și pe degetul arătător stâng și în zona arcului costal stâng: Așa a fost rănit corpul românului George P., al cărui cadavru a fost găsit pe 14 mai 209 într-un apartament din Wittenberge.

Când poliția a fost chemată la caz, ofițerii au fost inițial nedumeriți. „Nu știam cine sunt cei doi morți, iar un bărbat, care locuia cu ei, dispăruse”, a declarat ieri un ofițer. După cum s-a dovedit, persoana dispărută era Tomas L. Folosind numărul său de telefon, au dat și de Aleksejus R., care era înregistrat la Berlin. El a fost prins pe 11 iunie, în timp ce încerca să fure o mașină.

George și Marius, uciși de amicul colegului lor

 

O lovitură în ventriculul stâng i-a fost fatală. Aleksejus R.,  lituanianul în vârstă de 41 de ani, se face responsabil pentru omor. El a mărturisit că, alături de compatriotul său Tomas L., a pus capăt vieții românilor, pe fondul consumului de alcool și a unei dispute. Cei doi s-au aflat luni în fața instanței de district Neuruppin unde au fost judecați pentru omor  și complicitate la omor, potrivit maz-online.de.

Aleksejus R. era căutat ca martor la crimă, deoarece s-a constatat că se afla la Wittenberge în momentul crimei. Însă lucrurile au căpătat rapid o altă turnură chiar în timpul procesului.

Aleksejus a spus că a lucrat în Germania pentru prima dată în 2019, când a primit un pont de la prietenii săi că compania Westfleisch plătește bine și oferă și un apartament. Apoi a lucrat în Saxonia Inferioară, a suferit un accident la locul de muncă pe 7 mai și a fost în concediu medical până pe 15 mai. Profitând de acest timp, lituanianul a decis să meargă la amicul său, Tomas L, care locuia cu cei doi români ,pentru a discuta despre condițiile de muncă de acolo. Lucrase cu el și, după cum spunea, se împrieteniseră  în timp ce se aflau în închisoare în Lituania, potrivit SVZ.de.

„Am ucis pe cineva. Nu-mi amintesc de cealaltă persoană“

 

Călătoria de întoarcere în Saxonia Inferioară fusese planificată pentru aceeași zi, dar planurile i-au fost date peste cap. După ce a ajuns la  apartamentul în care Tomas L. locuia alături de români, cei doi vechi amici au început să depene amintiri consumând alcool. „Când a devenit clar că trebuie să rămân acolo peste noapte, am băut bere împreună”, a spus Aleksejus R.  

În timpul unei pauze de fumat în afara camerei de interogare, Aleksejus R. și-a schimbat brusc comportamentul. „Am ucis pe cineva. Nu-mi amintesc de cealaltă persoană". Cei doi ofițeri au fost foarte surprinși de această dezvăluire. Până atunci nu existau dovezi că Aleksejus R. a fost implicat în crimă, până atunci afirmând doar că  a existat o ceartă aprinsă între Tomas L. și românul George P., despre al cărei motiv nu știe.

Apoi, el și Tomas au mers la cumpărături. La întoarcerea lor, Tomas se repezise în camera românului, care  pregătise mâncare în bucătărie împreună cu compatriotul său Marius K., care a devenit ulterior a doua victimă. Ce doi lituanieni au intrat în camera lui George cu un cuțit de bucătărie, iar Aleksejus l-ar fi înjunghiat în timp ce Tomas îl ținea. O versiune pe care Aleksejus R. nu a mai susținut-o mai târziu în instanță. „Eram beat. Pot spune doar că Tomas L. nu are nimic de-a face cu omuciderea. Pot să spun doar că am fost eu“, a declarat Aleksejus în fața instanței. Apoi nu a mai spus nimic. 

S-au ascuns într-o casa abandonată, apoi au fugit cu trenul

 

Mărturiile lor sunt încă neclare. Inițial, Aleksejus a afirmat că  l-a lovit pe George P. în față, poate în cap. În urma loviturilor, bărbatul a căzut pe pat, a intrat în bucătărie și a luat un cuțit - și l-a înjunghiat. De asemenea, susține că l-a atacat și pe Marius cu un cuțit, dar nu își mai amintește sigur. El spune că după teribilele fapte, el și  Tomas L. au părăsit apartamentul și au rămas într-o casă abandonată din Wittenberge. Dimineața s-au urcat amândoi în tren spre Berlin. Acolo a coborât, iat Tomas L. a mers mai departe. „După aceea nu ne-am mai văzut”, a spus Aleksejus R.

Procesul descris a fost de neînțeles pentru judecătorul președinte. Sigur că s-a întâmplat ceva între timpul pregătirii mâncării și atacul cuțitului? Dar ce? Motivul crimei este, de asemenea, încă neclar. Nici polițiștii nu au putut să înțeleagă acest lucru. Ori de câte ori l-ar fi întrebat, Aleksejus spunea că are lacune de memorie pe fondul alcoolului consumat atunci. De asemenea, nu este încă clar cum au ajuns la înțelegere lituanienii și românii.

Procesul loc va fi reluat pe 25 ianuarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel