Germania. Români, arestați la graniță. Aveau în dubă multe bunuri furate, mascate sub formă de "pachete"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Doi români au fost prinși în timp ce transportau, cu duba, bunuri furate de peste 10.000 de euro. Bărbații au fost opriți de polițiști la Waidhaus, în Germania, în timp ce plănuiau să treacă granița și să se îndrepte spre Republica Cehă.

Doi bărbați au fost surprinși de autorități în timp ce transportau, cu o dubă românească, bunuri furate de peste 10.000 de euro. Bărbații au fost opriți de polițiști la Waidhaus, în Germania, în timp ce plănuiau să treacă granița și să se îndrepte spre Republica Cehă.

Descoperirea a avut loc vineri, în jurul orei 22:00, când ofițerii din cadrul poliției de frontieră Waidhaus au inspectat o dubă, înmatriculată în România, care urma să părăsească Germania. În vehicul erau doi cetățeni români care se îndreptau spre Republica Cehă. 

În timpul inspectării autovehiculului, polițiștii au descoperit mai multe obiecte, în special materiale de construcții. De asemenea, au identificat și articole electronice, care erau deja pregătite pentru a fi expediate, o dată ce acestea ajungeau la destinație. Cutiile erau marcate și aveau atașate diverse adrese.

Duba românească era plină de bunuri furate

Descoperirea pachetelor ce aveau încă adresele de expediere, a permis stabilirea faptului că obiectele nu au ajuns la destinatarii lor. Acestea trebuiau să fie livrate în zona Renania de Nord-Westfalia, însă potrivit achetatorilor, au fost furate de către cei doi români. Modul de operare al acestora nu a fost încă stabilit. 

Între timp, proprietarii bunurilor, în mare parte firme de construcții din zona Renania de Nord-Westfalia, de unde au și fost furate uneltele, au fost identificate și anunțate cu privire la eveniment.

Potrivit autorităților, valoarea totală a bunurilor furate ar fi estimată la aproximativ 10.000 de euro. Articolele au fost confiscate, iar bărbații au fost acuzați de furt. Încă nu este clar prin ce metodă au reușit cei doi români să obțină bunurile și dacă destinația finală era chiar România.  

Hoții români, tot mai prezenți în Europa

În ultima perioadă, tot mai mulți români au fost prinși și arestați de autoritățile din Europa. Trafic de emigranți, fapte cu violență, escrocherii sau furturi. Acestea sunt câteva din actele de acuzare pentru care au fost reținuți infractorii români în această săptămână, în diverse țări din Uniunea Europeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel