Germania. Româncă umilită și forțată să se prostitueze: „Îți tai degetele și urechile!“. Avocat: „Sunt amenințări cotidiene. Nimeni nu le ia în serios”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de  29 de ani a fost condamnat la  2 ani și jumătate de închisoare și plata a 10.000 de euro daune, după ce și-a obligat iubita să se prostitueze, a agresat-o și a amenințat-o.

Jurații instanței districtuale din Ingolstadt, Germania, au convenit asupra unei pedepse de doi ani și șase luni pentru inculpatul român, de 29 de ani, judecat pentru că și-a obligat iubita să se prostitueze. 

El a săpat de o pedeapsă mai grea pentru că a recunoscut acuzațiile și s-a angajat să plătească victimei, fostei sale iubite, 10.000 de euro. Românul este acuzat că a forțat-o pe tânăra sa iubită, de 24 de ani, să se prostitueze, sub amenințări și insulte.

Când i-a rupt nasul în iunie anul trecut, ea a mers la poliție, dar românul a continuat să facă presiuni asupra ei chiar și în timp ce era în arest. O amenințase că dacă nu își retrage plângerea, o va ucide, dându-i și detalii: el o va tortura, tăindu-i degetele și urechile. Manuel Lüdtke, unul dintre cei doi avocați ai săi apărători, a încercat să aplaneze situația: clienții săi sunt 95 la sută români. „În anumite părți ale populației” acestea sunt „amenințări cotidiene”, a spus el și a adăugat: „Nimeni nu le ia în serios”, potrivit donaukurier.de.

Româncă umilită: I-a tăiat părul și a urinat pe ea

 

Instanța a văzut diferit amenințarea și l-a condamnat pe românul de 29 de ani, tatăl a doi copii, aflat în șomaj la momentul crimei și care avea mai multe antecedente penale, la doi ani și jumătate de închisoare pentru prostituție forțată, vătămări corporale multiple, extorcare și alte infracțiuni .

Dacă victima sa ar fi depus mărturie, sentința ar fi fost „de peste trei ani”, a afirmat judecătorul președinte Stephan Gericke care a subliniat în mod deosebit „energia criminală considerabilă” și „pragul scăzut de inhibare” al acuzatului. Procurorul Ida Roth chiar spusese în pledoaria sa că victima nu a fost doar bătută, ci „și umilită”. Tânărul de 29 de ani i-a ras părul tinerei împotriva voinței sale și a urinat pe ea. Actul de acuzare spunea deja: Când tânăra de 24 de ani nu mai dorea să se prostitueze, inculpatul a întrebat „dacă ar trebui să o omoare” și i-a precizat că „va decide“.

Motivul prostituției forțate a fost evident pentru instanță după ce inculpatul raportase o datorie de 30.000 de euro: "Ai nevoie de bani. Nu vrei să lucrezi singur. Apoi îți trimiți iubita pe stradă", a spus Gericke. Chiar dacă hotărârea a fost rezultatul unui acord de recunoaștere, aceasta poate fi atacată cu căi de atac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel