Germania. Român arestat după ce a incendiat locuința unor conaționali: "Cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un incendiu a izbucnit la sfârșitul săptămânii în locuințele angajaților unei companii românești din Versmold, în districtul german Gütersloh. Un bărbat "suspectat de urgență" se află acum în arest. Este vorba despre un cetățean român.

Poliția a anunțat luni după-amiază că a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele unui bărbat de 42 de ani, acuzat de incendiere calificată și risc de fugă. Românul, care, potrivit oficialilor, este un "suspect urgent", a fost arestat de poliție la locul faptei duminică seara și a fost prezentat luni în fața magistratului de la Tribunalul districtual din Bielefeld.

Germania. Român arestat după ce a incendiat locuința unor conaționali

 

În noaptea de duminică spre luni, o clădire de apartamente de pe Friedrich-Menzefricke-Straße din Versmold, în districtul Gütersloh, a luat foc. O echipă de la Omucideri investighează cauza incendiului.

Potrivit poliției, cu puțin timp înainte de miezul nopții, pompierii din Versmold au anunțat că incendiul a izbucnit la parterul unei clădiri.

Șaisprezece persoane se aflau în clădire în momentul producerii incendiului. Pompierii au evacuat întreaga clădire. "Cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav", a precizat poliția duminică la prânz.

 "Cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav"

 

Ofițerii de la poliția din Gütersloh au arestat temporar la fața locului un locatar al imobilului, un român în vârstă de 42 de ani. Dacă incendiul a fost provocat din neglijență sau în mod deliberat este subiectul unor investigații suplimentare. Brigada de omucideri "Menze", condusă de inspectorul-șef Norbert Freier, a preluat ancheta.

Martorii sunt rugați să contacteze poliția din Bielefeld pentru orice informații la numărul de telefon (05 21) 54 50.

 

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel