Germania. Condiții pentru lucrătorii sezonieri români în 2021. Carantina, cazarea și condițiile de muncă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Noi reguli pentru angajarea şi protecţia lucrătorilor adoptate de autorităţile germane pentru sezoanele de munci agricole din 2021. Angajatorii care angajează lucrători sezonieri străini să respecte reglementările speciale de intrare, siguranță în muncă și carantină în 2021. 

 

 

Reguli de intrare în ţară a sezonierilor din zone de risc

 

În cazul călătoriilor de grup cu avionul, trenul sau autocarul, care sunt des întâlnite în rândul lucrătorilor sezonieri, transportatorul poate înregistra electronic sosirile într-un raport colectiv.

La acest moment, oricine vine în Germania dintr-o  zonă de risc trebuie să aibă un test de coronavirus negativ, făcut cu cel mult 48 de ore de la intrare, fiind permise testele PCR sau antigen.

 

Regulamentul, aplicabil lucrătorilor români

 

Regulamentul este aplicabil lucrătorilor sezonieri din Polonia, România și Ucraina.

Institutul Robert Koch (RKI) publică în mod constant lista actuală a zonelor de risc.

În ceea ce priveşte costul testului, acesta poate fi suportat de către muncitor sau de către angajator. Testul trebuie, de asemenea, efectuat la fața locului de către personal instruit medical.

 

Înregistrarea este obligatorie   

 

Înregistrarea electronică se face online, pe site-ul Ministerului Federal al Sănătății, la www.einreiseanmeldung.de.

Companiile de transport care organizează transporturi în grup trebuie să verifice dovada înregistrării.

Călătorii care vin din zone de risc  sau din zone  unde sunt tulpine noi de coronavirus sunt nevoiţi să prezinte un rezultat negativ al testului înainte de a intra în Germania.

 

Cazare şi condiţii de muncă 

 

Companiile care angajează lucrători sezonieri trebuie să respecte măsurile pentru sănătatea și securitatea muncii împotriva Covid-19. 

Măsuri obligatorii care îi revin angajatorului:

- Se aplică principiul de bază al „a trăi împreună - a lucra împreună”.

- Înainte ca lucrătorii sezonieri să înceapă munca, trebuie să se formeze grupuri de lucru permanente de maximum patru persoane.

- Numai dacă mașinile și dispozitivele necesită acest lucru, grupurile de lucru pot fi formate din maximum 15 persoane.

- Aceste grupuri de lucru trebuie respectate atunci când găzduiesc lucrătorii sezonieri. Camerele cu mai multe paturi din spațiile de cazare colective pot fi ocupate doar cu jumătate din capacitate și numai de persoane dintr-un grup de lucru.

- Trebuie respectate regulile de distanţare și trebuie să asigure purtarea măştilor corespunzător pentru a proteja gura și nasul.

- Trebuie oferite condiţii suficiente pentru spălarea și dezinfectarea mâinilor.

 

Reglementări în carantină pentru lucrătorii sezonieri

 

Un model de ordonanță de carantină adoptat de Guvernul federal german în 14 ianuarie 2021 vine cu prevederi specifice pentru lucrătorii sezonieri care vin dintr-o zonă de risc sau cu incidență ridicată de infectare, o excepție de la cerința generală de izolare de zece zile înainte, notează sursa citată.

Acest lucru necesită intrarea pe teritoriul german în scopul de a începe munca de lucrător sezonier timp de cel puțin trei săptămâni. În plus, măsurile de igienă operațională legate de grup și măsurile de precauție pentru a evita contactul în afara grupului de lucru trebuie luate la locul de cazare și de activitate în primele zece zile de la intrarea în ţară, care sunt comparabile cu obligația generală de izolare. Părăsirea cazării este permisă și pentru desfășurarea activității.

Conform acestei propuneri de reglementări federale, este posibil să lucrați sub măsuri stricte de protecție imediat după intrarea în țară. Izolarea descrisă poate fi realizată prin depunerea unui test negativ.

Posibilitatea de carantină la locul de muncă nu se aplică intrării lucrătorilor sezonieri din așa-numitele zone cu virusuri. În schimb, segregarea generală obligatorie se aplică aici pentru o perioadă de zece zile. Nu aveți voie să lucrați în aceste zece zile. Cu toate acestea, chiar și în aceste cazuri, perioada de izolare poate fi scurtată prin depunerea unui test negativ, care a fost efectuat din a cincea zi după intrarea în ţară. Munca poate începe apoi imediat.  

Regulamentele respective de carantină ale statelor federale sunt publicate pe site-urile web ale guvernelor statelor respective. Companiile care angajează lucrători sezonieri ar trebui, prin urmare, să verifice cu atenție ce reglementări au fost adoptate pentru lucrătorii sezonieri din statul lor federal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel