Germania. Primul caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În Germania a fost confirmat marţi un prim caz de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului SARS-CoV-2, în timp ce varianta britanică a virusului îngrijorează tot mai mult guvernul de la Berlin, relatează agenţia EFE. 

Persoana testată pozitiv a revenit în Germania împreună cu familia sa după un sejur în Africa de Sud. Primele teste moleculare PCR efectuate în a cincea zi după sosirea membrilor acestei familii au avut rezultat negativ. Dar unul dintre ei a prezentat apoi simptome uşoare de infectare, astfel că a fost efectuat un nou test, care a confirmat mutaţia denumită B.1.351.

Confirmarea acestui prim caz de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului SARS-CoV-2 survine în timp ce autorităţile germane sunt alarmate de varianta britanică a acestui coronavirus, caracterizată prin caracterul ei mai contagios faţă de cele precedente.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat marţi, la o reuniune internă cu deputaţii grupului său conservator, că din cauza acestei mutaţii britanice numărul zilnic al cazurilor de COVID-19 ar putea creşte cu până la zece ori în următoarele trei luni, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel