Germania: Patru români au furat o avere dintr-un seif. Jaf ca în filme, proprietarii amenințați cu decapitarea

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru români au primit ani grei de închisoare, fiind dovediți ca autori a două jafuri extrem de violente petrecute în Germania. Cei patru au furat tot ce le-a picat în mână, chiar de față cu proprietarii. Aceștia au fost amenințați cu decapitarea și legați cu cabluri.

Patru cetățeni români au fost condamnați la 7 ani și 9 luni de închisoare pentru comiterea a două jafuri extrem de violente. Faptele pentru care au fost judecați datează din septembrie 2015, dar abia acum au fost prinși toți cei 4 autori. Ultimul dintre ei a fost extrădat în Germania la finele anului trecut și, recent, și-a aflat pedeapsa dictată de Tribunalul Districtului Mainz.

Potrivit poliției germane, pe 29 septembrie 2015, cei patru români au pătruns noaptea într-un apartament din Remagen, unde au comis un jaf grav. După ce au pătruns violent în locuința unui cetățean de 51 de ani, cei patru au amenințat persoanele care se aflau în locuință și le-au imoblizat folosind un cablu, relatează poliția din Germania printr-un comunicat de presă.

Neamțul de 51 de ani a fost amenințat chiar cu moartea, făptuitorii făcându-i semn cu mâna că îl va decapita, dacă opune rezistență. Acesta a fost lovit în față de mai multe ori, în timp ce infractorii goleau seiful din casă, plecând cu o sumă impresionantă, în numerar. După comiterea jafului, proprietarul apartamentului a reușit să se elibereze singur din legăturile de cablu și să informeze poliția.

Autoritățile au făcut imediat legătura, observând același „modus operandi“ ca în cazul unui alt jaf comis cu două zile înainte într-un apartament din Nieder-Olm, în apropiere de Mainz. Cazul din Remagen a fost apoi transferat la Mainz pentru contopire. Cei patru făptași români au fost identificați și trei dintre ei au fost extrădați în Germania în 2017, unde Tribunalul din Mainz i-a trimis după gratii pentru cele două jafuri din Nieder-Olm și Remagen. Al patrulea făptuitor a fost prins abia în urmă cu câteva săptămâni și a fost condamnat recent la o pedeapsă totală de 7 ani și 9 luni, ceea ce a readus cazul în centrul atenției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel