Germania. O tornadă masivă a făcut ravagii. Mai multe victime și daune uriașe - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. O tornadă masivă a făcut ravagii. Mai multe victime și daune uriașe - VIDEO
Germania. O tornadă masivă a făcut ravagii. Mai multe victime și daune uriașe - VIDEO

O tornadă uriașă a străbătut orașul Kiel, de pe coasta baltică a Germaniei, lăsând dezastru în urma sa, inclusiv cel puțin șapte răniți, relatează presa germană. 

Șapte persoane au fost rănite când tornada a lovit Kiel miercuri seară, dintre care trei dintre ele au fost în stare gravă, potrivit presei locale Kieler Nachrichten. Tornada a cauzat, de asemenea, daune materiale importante, rupând acoperișurile de pe case și ridicând bărcile din apă.

 

Personalul poliției și al departamentului de pompieri a fost dislocat „la scară largă” pentru a ajuta la eforturile de curățare și salvare.

 

 

Martorii șocați au postat videoclipuri cu tornada pe rețelele de socializare

 

Privitorii șocați au postat videoclipuri cu tornada pe rețelele de socializare, arătând formațiunea subțire, dar falnică, care se întinde peste orașul portului.

Germania a fost lovită de o cantitate mai mare decât cea obișnuită de vreme extremă în acest an. O altă tornadă a lovit Grossheide în august, distrugând peste 50 de case.

 

Aceasta a venit la doar o lună după ce statele vecine Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat au fost lovite de inundații care au luat aproape 200 de vieți. Procurorii germani au acuzat guvernul local că nu a avertizat locuitorii statelor cu privire la următorul dezastru, o lipsă informațiile despre care spun ei au contribuit la numărul mare de morți - mergând chiar până la a-și denumi comportamentul de omucidere neglijentă.

 

Meteorologii au observat că tornadele sunt mult mai greu de previzionat

 

Cu toate acestea, meteorologii au observat că tornadele sunt mult mai greu de previzionat, dacă nu chiar imposibil, decât inundațiile, iar meteorologul din Kiel, Sebastian Wache, a sugerat că o experiență repetată este foarte puțin probabilă.

El a comparat încercarea de a prezice tornadele cu „încercarea de a prezice unde va crește prima bulă de apă într-o cratiță”, o comparație care, fără îndoială, a făcut puțin pentru a-i liniști pe cei ale căror case au căzut în calea celei mai recente furtuni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel