Germania. O familie de români a trecut prin spaima vieții lor după ce casa le-a luat foc: „Mi-am trezit soția, am luat copiii și am fugit în stradă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. O familie de români a trecut prin spaima vieții lor după ce casa le-a luat foc: „Mi-am trezit soția, am luat copiii și am fugit în stradă”
Germania. O familie de români a trecut prin spaima vieții lor după ce casa le-a luat foc: „Mi-am trezit soția, am luat copiii și am fugit în stradă”

O familie de români, formată din părinți și doi copii mici, a trăit coșmarul vieții lor după ce casa în care locuiau a luat foc în Calden, landul Hessa din Germania.

Un incendiu într-o casă a unor români din Obermeiser-Calden a ținut pe toată lumea cu sufletul la gură. Stingerea flăcărilor din casa de pe strada Warburger a durat de dimineața devreme până la prânz. Întrucât un fronton amenința să se prăbușească, s-a decis demolarea proprietății cât mai repede posibil. Din fericire, locuitorii nu au fost răniți. Prejudiciul se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Inspectorul municipal de pompieri din Calden nu a putut furniza nicio informație despre cauza incendiului de ieri. „Presupunem că focul a început în hambar și s-a extins de acolo în aripa stângă a clădirii și în zona acoperișului”, a explicat Kevin Klinge. Hambarul se află în mijlocul casei, din care doar partea din stânga sus a fost locuită. Acolo locuia un român de 35 de ani împreună cu soția și cei doi fii, de patru și șase ani.

Germania. Autocar cu români, controlat de polițiști: Șoferii conduceau de 30 de ore fără pauză de odihnă

 

„Am fugit în stradă, așa cum eram”

 

„Încă eram în pat când a izbucnit incendiul”, a spus românul, care a fost trezit de zgomotul mașinilor de pe stradă și astfel a luat cunoştinţă de incendiu. „Când am deschis ușa apartamentului, un nor dens de fum negru a venit spre mine, apoi mi-am scuturat soția să o trezesc, am luat copiii și am fugit în stradă, așa cum eram”.

După aceea și-a dat seama că cheile de la mașină și toate actele de familie erau încă în apartament. „M-am întors apoi în casă, dar nu am găsit cheia sau hârtiile atât de repede”, a mai relatat românul.

2. -imagine fara descriere- (germania--o-familie-de-romani-a-trecut-prin-spaima-vietii-lor-dupa-ce-casa-le-a-luat-foc-mi-am-trezit-sotia--am-luat-copiii-si-am-fugit-in-strada-2.jpg)

Pentru a-și salva măcar mașina, care era parcata chiar lângă casă, a spart geamul șoferului. Așa ar fi putut elibera frânele și ar fi împins mașina peste drum, a spus el. Nu era clar ieri dimineață unde va fi cazată familia. Doar atât: „Proprietarul nostru vrea să se ocupe de asta, azi luăm un apartament nou”, a spus românul, venit cu familia în Germania în urmă cu doar trei zile.

Germania. Șofer român de camion, escortat de poliție la bancomat pentru a-și plăti amenda

 

Prejudiciu de 200.000 de euro

 

Proprietarul casei, un fermier de 62 de ani din Westuffeln, a cumpărat casa în urmă cu zece ani și de atunci a renovat. Întrucât organizează transporturi de ajutoare în România și Ucraina, a folosit clădirea și ca depozit. „Acolo am depozitat o mulțime de saltele, scaune cu rotile și biciclete”, a spus el. Acum casa urmează să fie demolată, iar el susține că nu va construi una nouă acolo, asta e sigur.

Întrucât pe acoperiș a fost instalat un sistem fotovoltaic în valoare de 100.000 de euro, polițiștii au estimat prejudiciul total la 200.000 de euro. La fața locului se aflau peste 60 de pompieri din Calden, Niedermeiser și Hofgeismar.

Germania. Româncă înjunghiată de propriul frate: Tânărul - dat în urmărire - prins repede, după ce a încercat să fure țigări

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel