Germania numeşte în premieră un delegat ministerial pentru cauza 'queer'

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Francesco Ungaro, de la Pexels
Fotografie creată de Francesco Ungaro, de la Pexels

Noul guvern german a anunţat miercuri desemnarea unui delegat ministerial pentru cauza "queer" care să lupte împotriva discriminărilor sexuale şi de gen, o premieră în această ţară, relatează AFP.

Deputatul ecologist Sven Lehmann, în vârstă de 42 de ani, va fi însărcinat să pregătească "un plan naţional de acţiune" pentru a permite Germaniei "să devină o ţară pionier în lupta împotriva discriminării", a anunţat Ministerul Familiei, scrie Agerpres. 

El va exercita această funcţie în cadrul guvernului lui Olaf Scholz, care reuneşte social-democraţi, liberali şi ecologişti şi care i-a succedat în decembrie celui condus de conservatorii Angelei Merkel, dar din care au făcut parte şi social-democraţii.

Protecţia persoanelor


Sven Lehmann a fost deja purtător de cuvânt pentru chestiunea "queer" în cadrul grupului parlamentar ecologist din Bundestag.

"Protecţia persoanelor din motive de identitate sexuală şi de gen trebuie să fie garantată în Legea fundamentală", a avertizat Lehmann după desemnarea sa.

Termenul anglo-saxon "queer" înglobează toate identităţile sexuale şi de gen diferite de heterosexualitate.

Reînnoirea Bundestagului la sfârşitul lui septembrie, în urma căreia s-a ajuns la mai multă diversitate în cadrul camerei inferioare a parlamentului, a fost marcată în special de alegerea a două femei transgender, Tessa Ganserer şi Nyke Slawik.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel