Germania. Noile restricții împotriva COVID au intrat în vigoare

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Noile măsuri împotriva coronavirusului au intrat marţi în vigoare în Germania pe fondul unei situaţii marcate de scăderea incidenţei îmbolnăvirilor, dar şi de temeri provocate de varianta Omicron, mai contagioasă, scrie Agerpres, citând EFE.

 

Potrivit ultimelor date prezentate de Institutul Robert Koch (RKI), în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 21.080 de îmbolnăviri confirmate, cu 2.348 mai puţine decât în urmă cu o săptămână, şi 372 de decese asociate coronavirusului.

De asemenea, incidenţa în această săptămână s-a situat la 215,2 contagieri la 100.000 de locuitori, faţă de 306,4 îmbolnăviri la 100.000 de locuitori în urmă cu o săptămână.

Cu toate acestea, Institutul Robert Koch (RKI) a avertizat că datele ar putea să nu fie exacte, fiind distorsionate din cauza sărbătorilor de iarnă, când se fac mai puţine teste şi transmiterea datelor este încetinită.

Noile restricții intră în vigoare


La ultima reuniune a guvernului federal cu guvernele regionale s-a stabilit ziua de 28 decembrie drept dată limită pentru introducerea unei serii de restricţii. Acestea sunt menite să încetinească răspândirea variantei Omicron, mult mai contagioasă.

De asemenea, autorităţile germane vor să evite ca perioada sărbătorilor de iarnă să marcheze o creştere semnificativă a numărului cazurilor de îmbolnăviri.

Pentru reuniunile în aer liber şi în interior există, începând de marţi, o limită de participare de 10 persoane. Pentru nevaccinaţi, limita este şi mai strictă, un nevaccinat putând să se întâlnească doar cu două persoane cu care nu trăieşte în aceași locuință.

În plus, discotecile se vor închide, iar pentru accesul la muzee, restaurante şi centre comerciale - cu excepţia celor considerate necesare pentru a acoperi nevoile de bază, precum supermarketurile şi farmaciile - va fi obligatorie prezentarea unui certificat de vaccinare sau a unui test negativ la coronavirus, scrie Agerpres.

 

Germania raportează primul deces al unei persoane infectate cu varianta Omicron

 

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Institutul Robert Koch de boli infecţioase a confirmat primul deces în Germania al unui pacient infectat cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite Reuters.

Persoana în cauză făcea parte din grupa de vârstă 60-79 de ani, a precizat institutul.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel