Germania. Microbuz plin cu români, oprit pe autostradă. Toți pasagerii dați jos, șoferul oprit să mai continue drumul

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un microbuz plin cu români care circula pe Autostrada A96 a fost oprit de polițiști. Toți pasagerii au fost verificați, iar șoferul a fost oprit să mai continue drumul, pentru că nu avea permis de transport internațional de persoane. 

Un microbuz cu opt persoane circula pe A96 a fost verificat de polițiști pe 26 noiembrie. Şoferul microbuzului nu avea însă permis de transport internaţional, astfel că i-a fost interzisă deplasarea. 

Potrivit unui comunicat al poliției, în seara zilei de 26 noiembrie 2021, o patrulă de la postul de poliție Memmingen a verificat un microbuz Mercedes, Sprinter, în parcarea Burgacker-Süd (BAB 96, direcția Munchen). Oamenii legii au stabilit că în microbuz călătoareau în total opt persoane care se îndreptau spre casă, în România.

Șoferul de autobuz, un român în vârstă de 32 de ani, a preluat oamenii de la diferite adrese din Elveția pentru a putea călători în țăra lor de origine prin Germania și Austria. Pentru un astfel de transport internațional de persoane este necesar un permis, pe care șoferul român nu l-a putut prezenta.

În consecință, au fost demarate cercetări suplimentare și au fost inițiate procedurile contravenționale, mai menționează sursa citată. 

 

Autocar cu destinația Italia, oprit la frontieră. Un pasager a fost dat jos imediat, iar bagajele i-au fost confiscate

 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa / Leușeni a descoperit la controlul de frontieră, în bagajele unui cetăţean român, pasager într-un autocar cu destinația Italia, 5.000 tigarete de contrabandă.

În ziua de 24 noiembrie, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar, cursă regulată pe ruta R.Moldova-Italia, un cetăţean român  în vârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale  ale tânărului, cantitatea totală de 5.000 ţigarete (250 pachete), de diferite mărci, de provenienţă Dutz-Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 1.250 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel