Germania. Mai mulți muncitori români ai unui abator, infectați cu COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mai mulți angajați români ai unui abator din nord-vestul Germaniei au fost infectați cu noul coronavirus. Confirmarea vine de la Ministerul de Externe, care nu precizează deocamdată și numărul persoanelor infectate.

MAE precizează, într-un răspuns pentru Digi24, că este în curs de verificare numărul românilor care lucrează la acest abator din landul Saxonia Inferioară. Primele informații despre acest nou focar de COVID-19 au apărut la incePutul săptămânii.

Potrivit presei germane este vorba de 92 de angajați, 62 dintre ei locuind într-un complex comun. Deși presa nu a comunicat naționalitatea bolnavilor este un lucru cunoscut că în abatoarele germane lucrează foarte mulți angajați est europeni, printre care și români.

Acest caz nu este singular. Reamintim că la inceputul lunii mai, 183 de oameni au fost testați pozitiv pentru coronavirus într-un abator din Renania de Nord, iar în luna aprilie, 300 de angajați ai unui abator din alt land, între care 200 de români, au fost testați pentru COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel