Germania, lockdown înainte de Crăciun. Angela Merkel, anunț important

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul Angela Merkel este așteptată astăzi să facă un anunț important: lockdown în Germania, începând de miercuri, 16 decembrie, până pe 10 ianuarie 2021, cel puțin.

Guvernul federal ar putea cere magazinelor, școlilor și grădinițelor să își închidă porțile. Începând cu 16 decembrie, toate magazinele se vor închide, cu excepția celor care vând produse alimentare, în timp ce restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare și locurile de divertisment, precum cinematografele și teatrele, sunt deja închise din 2 noiembrie.

Probabil vor exista diferențe minore de la Land la Land, dar ar trebui introduse restricții de noapte în majoritatea statelor federale.

Există încă discuții cu privire la introducerea unei interdicții de ieșire din casă, cu excepția nevoilor de bază, dar este foarte probabil ca aceasta să fie lansată în cel mai afectat land din Bavaria și Saxonia.

 

Blocarea totală este așteptată până pe 10 ianuarie

 

La întâlnirile private, limita va fi de 5 persoane, maximum două familii, măsură care ar trebui să se aplice în toată țara.

Deocamdată, blocarea totală este așteptată până pe 10 ianuarie, în speranța că între timp vor produce rezultate pozitive prin aplatizarea curbei de contagiune și mai ales prin reducerea presiunii asupra sistemului de sănătate, care în ultimele săptămâni acuză o gravă lipsă de personal, relatează corriere.it.

„Prioritatea este reducerea contactelor. De aceea, Germania trebuie să accepte iarăși multe restricții”, a spus vicecancelarul Olaf Scholz, sâmbătă.

Premierul Bavariei, Markus Soeder, a declarat, la rândul său, că noile măsuri trebuie să fie cât mai extinse.

Germania a intrat într-un lockdown parțial acum șase săptămâni, dar măsurile nu au redus substanțial rata de infectare.

Noile măsuri se vor lovi cel mai probabil de protestul unui segment redus, dar foarte vocal al populației, care a manifestat constant în ultimele luni împotriva restricțiilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel