Germania. La un pas de tragedie pe Dunăre, din cauza unui comandant de navă român

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două nave aproape se ciocnesc pe Dunăre, lângă Passau. Comandantul uneia dintre ele, de origine română, era beat, au constatat polițiștii.

O navă de marfă motorizată a ignorat un semnal de ecluză, pe Dunăre, în Passau și aproape s-a ciocnit cu o navă de croazieră. Căpitanul român, în vârstă de 62 de ani, era sub influența băuturilor alcoolice.

Un cargobot românesc naviga vineri, în jurul orei 7.30, pe Dunăre. Nava cu o lungime de 80 de metri avea la bord 730 de tone de soia. Destinația sa: ecluza Kachlet și mai departe spre Straubing.

În același timp, două nave de croazieră navigau în camera nordică a ecluzei - în direcția opusă. De fapt, cargoul ar fi trebuit să se oprească la un semnal de avansare a ecluzei. Cele două nave de croazieră aveau prioritate de trecere. Dar căpitanul cargobotului, un român de 62 de ani, a ignorat semnalul: El a lăsat să treacă primul vas de croazieră. După aceea, însă, a continuat pur și simplu spre ecluză - deși există un pasaj îngust în fața intrării în ecluză.

La un pas de tragedie pe Dunăre, din cauza unui comandant de navă român

 

Ca o consecința acestei manevre, cea de-a doua navă de croazieră se afla acum pe un curs de coliziune cu nava de marfă. Ambii comandanți s-au văzut doar foarte târziu. Și totuși, navele au reușit să ia măsuri de evitare la timp - la dreapta în fiecare caz. Doar norocul a făcut ca o coliziune cu consecințe probabil grave să fie evitată.

Nu există pagube materiale, nimeni nu a fost rănit.

Pe vasul de croazieră german, cu o lungime de 135 de metri, se aflau 90 de pasageri și 38 de membri ai echipajului. Nimeni nu a fost rănit și nu s-au înregistrat pagube materiale.

După ce a fost cât pe ce să se prăbușească, "protectorii apei" ai poliției rutiere din Passau au oprit cargoul. Rezultatul testării voluntare a conducătorului navei, un român în vârstă de 62 de ani a fost că acesta consumase alcool. El a fost dus la secția de poliție. Acolo, i s-a luat sânge pentru un test final. El trebuie să răspundă acum pentru suspiciune de punere în pericol a traficului maritim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel