Germania. INEDIT: Bebelușul de aur al unor români, adus pe lume de un conațional

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Bebelușul cu numărul 1.000 adus pe lume la Spitalul Caritas din localitatea germană Bad Mergentheim în acest an este român.

Concidență fericită: medicul rezident care a adus pe lume bebelușul unui cuplu de români din Germania este tot român. Nașterea are o semnificație aparte, aceasta fiind nașterea cu numărul 1.000 din acest în cadrul Spitalului Maternitate Caritas din Germania.

Povestea extraordinară:

Nașterea s-a desfășurat fără complicații, “ca la manual”. Mama sa, Alexandra Mădălina, a intrat în travaliu la ora 01.00 noaptea, alături de ea fiind și tatăl, Cătălin Marian. După un travaliu de numai 3 ore, Dominic Andrei a venit pe lume. Copilul este perfect sănătos și cântărește 3,5 kilograme.

“Femeile care devin mame pentru prima dată, pot avea parte de un travaliu mai lung”, explică medicul Călin Găitan, care, împreună cu moașa Anna Sudermann, au asistat cuplul de români.

Fiind român, medicul rezident Călin Găitan a fost capabil sa ofere asistență în limba maternă. "Capacitatea de a comunica în limba locală oferă părinților o siguranță sporită și creează încredere în echipa care va asista la naștere. Aceasta a făcut cu siguranță nașterea mai ușoară pentru mamă”, spune medicul.

"Totul a fost minunat. Aș dori să mulțumim întregii echipe pentru îngrijirea de aici, de la Caritas", spune, la rândul său, Cătălin Marian Toma și în numele soției sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel