Germania înăsprește controalele la toate granițele. Una dintre autostrăzile importante, închisă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția Federală a început controalele de frontieră mai amănunțite la punctele de trecere a frontierei spre Polonia și Republica Cehă. Ce autostrăzi sunt afectate? 

Polițiștii germani caută migranți care s-ar putea ascunde în unele mașini care vin dinspre Republica Cehă sau Polonia.

Imediat după ce ministrul federal de interne Nancy Faeser (SPD) a făcut anunțul, Poliția Federală și-a sporit prezența la frontierele germane din est. Saxonia, Brandenburg și Mecklenburg-Pomerania de Vest au raportat controale mai intense pe șosele, direct la punctele de trecere a frontierei și în traficul feroviar - iar Bavaria a început, de asemenea, măsura.

Brandenburg

În Brandenburg, care se învecinează cu Polonia, au început controalele în mai multe locuri, a confirmat pentru agenția de presă dpa o purtătoare de cuvânt a Comandamentului Poliției Federale din Berlin. Pe podul orașului Frankfurt (Oder), polițiștii federali au verificat direct la frontieră. Poliția federală a estimat până în prezent că perturbările de trafic cauzate de noile controale la frontiera germano-poloneză vor fi gestionabile. Până în prezent, nu au existat blocaje în trafic la frontieră, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Federale. Situația traficului este în mare parte normală.

Autostrada D8, dinspre Cehia, închisă

 

Bavaria

Poliția Federală a început, de asemenea, controale de frontieră staționare la frontiera dintre Bavaria și Republica Cehă. Măsurile sunt în vigoare de luni, potrivit unui purtător de cuvânt al Comandamentului Poliției Federale din München. Deocamdată, autoritățile nu au furnizat informații mai detaliate privind locațiile sau orele de control. Activitatea în zona de frontieră cu Republica Cehă va continua, de asemenea, în strânsă coordonare cu poliția de frontieră bavareză, care face parte din poliția de stat.

O coadă lungă s-a format marți dimineață pe autostrada D8, în apropiere de Petrovice, în regiunea Ústí nad Labem, care duce la granița cu Germania, unde au început controalele pentru migranți luni seara. Situația complică în prezent traficul de marfă, astfel că polițiștii au intensificat patrulările în trafic. În același timp, cinci migranți au fost deja prinși.

Mecklenburg-Pomerania de Vest

În Mecklenburg-Pomerania de Vest, de luni după-amiază, la punctul de trecere a frontierei Pomellen, pe autostrada 11 dinspre Polonia, au fost instituite "controale staționare continue". Acest lucru a fost declarat de un purtător de cuvânt al Comandamentului Poliției Federale din Bad Bramstedt. În plus, ar urma să existe și "controale flexibile" la alte rute de trafic dinspre Polonia spre Mecklenburg-Pomerania de Vest, cu diferite intervale orare și locații la linia de frontieră. "Suntem acolo cu forțe puternice", a declarat purtătorul de cuvânt. încă de la sfârșitul săptămânii trecute, poliția federală din Mecklenburg-Pomerania de Vest a reținut mai multe grupuri de migranți introduși ilegal. În total, 37 de imigranți au fost reținuți la granița germano-poloneză între Penkun și insula Usedom, s-a raportat. Marea majoritate a refugiaților proveneau din Siria, iar unii din Iran, Algeria, Yemen și Irak.SaxoniaUn purtător de cuvânt al Comandamentului Poliției Federale din Pirna a declarat că au fost efectuate controale și în Saxonia, care se învecinează cu Polonia și Republica Cehă. Printre altele, autostrada 17 (Praga - Dresda) a fost afectată. Potrivit poliției, pe lângă controalele de frontieră flexibile în întreaga zonă de frontieră saxonă cu Polonia și Cehia, călătorii trebuie să fie pregătiți și pentru controale mai intense pe A4 și A17, pe rutele secundare, precum și în traficul feroviar transfrontalier de la Praga la Dresda.

Pentru ministrul de interne din Saxonia, Armin Schuster (CDU), controalele la frontieră sunt singura modalitate de a determina "cine intră în prezent în țara noastră". El a declarat pentru mdr că, de mult timp, controalele la frontieră sunt fără alternativă. "Dar cel târziu de la atacurile din 7 octombrie din Israel. De luni de zile, ne aflăm într-o situație de securitate din ce în ce mai gravă, cu o presiune extrem de mare a migrației în același timp", a spus Schuster. purtătorul de cuvânt pentru politica de interne al Partidului de Stânga Saxon, Kerstin Köditz, a criticat pe serviciul de mesaje scurte X că decizia nu face decât să avantajeze AfD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel