Germania ia în calcul noi restricţii, inclusiv limitarea reuniunilor private. Petrecerile de sărbători, amenințate de noile măsuri

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Germania ia în calcul limitarea începând din 28 decembrie a reuniunilor private la maxim 10 persoane vaccinate împotriva COVID-19 sau trecute prin boală.

 

Guvernul german are în vedere limitarea începând din 28 decembrie a reuniunilor private la maxim 10 persoane vaccinate împotriva COVID-19 sau trecute prin boală, conform unui proiect cu măsuri propuse, scrie Reuters, preluată de Agerpres. Astfel, restricţiile ar urma să fi valabile atât pentru reuniunile în spaţii închise, cât şi pentru cele în aer liber.

De la aceste reguli sunt exceptaţi copiii cu vârste sub 14 ani. De asemenea, accesul în restaurante va fi în continuare permis doar pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

Documentul propus cuprinde şi extinderea sprijinului financiar pentru companiile şi organizaţiile afectate de restricţiile antiepidemice.

Cancelarul Olaf Scholz şi liderii celor 16 landuri vor discuta marţi, 21 decembrie, aceste măsuri.

 

Guvernul german vrea limitarea reuniunilor private



Grupul de experţi care îndrumă guvernul german asupra gestionării pandemiei de COVID-19 a tras duminică un semnal de alarmă asupra răspândirii variantei Omicron foarte contagioase a coronavirusului şi a cerut instituirea ''în cel mai scurt timp'' a unor restricţii suplimentare care să diminueze contactele populaţiei, avertizând inclusiv că transmiterea intensă a acestei variante ameninţă funcţionarea infrastructurilor critice.

Varianta Omicron face ca pandemia să intre ''într-o nouă dimensiune''. Potrivit experților, aceasta ''infectează mult mai multe persoane în foarte scurt timp şi afectează mai mult (faţă de alte variante) persoanele vindecate sau vaccinate'', explică cei 19 experţi sanitari într-un raport.

Astfel, se produce o ''răspândire explozivă'', timpul de dublare a ratei de incidenţă a infectărilor cu această variantă fiind în prezent în Germania între două şi patru zile, semnalează raportul.

''Dacă transmiterea variantei Omicron în Germania va continua în acest ritm, o parte semnificativă a populaţiei se va îmbolnăvi simultan şi/sau va intra în carantină'', subliniază experţii germani, atrăgând astfel atenţia asupra riscului ridicat de perturbare a funcţionării ''infrastructurilor critice'', cum ar fi spitale, servicii de urgenţă, telecomunicaţii şi aprovizionarea cu apă şi electricitate, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel