Germania. Hackerii ruși au spart conturile unor parlamentari, cu două săptămâni înainte de alegeri

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autorităţile germane au lansat, joi, o investigaţie referitoare la atacuri cibernetice lansate din Rusia care au vizat conturile online ale unor parlamentari germani, cu două săptămâni înaintea scrutinului legislativ federal. 

"Putem confirma lansarea unei anchete în cazul unor suspiciuni privind activităţi ale serviciilor străine", a transmis Parchetul Federal din Germania, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

În ultimele săptămâni, grupul de hackeri "Ghostwriter", suspectat că ar fi coordonat de Serviciul rus de informaţii militare (GRU), a lansat atacuri asupra a sute de conturi de e-mail ale unor membri ai Parlamentului german, potrivit publicaţiei Bild.

Autorităţile germane suspectează că atacurile cibernetice vizează colectarea de informaţii relevante pentru a influenţa scrutinul parlamentar programat în Germania pe 26 septembrie.

Guvernul de la Berlin a avertizat în mai multe rânduri Rusia să înceteze atacurile cibernetice. Ultimul avertisment al Germaniei a fost lansat la începutul lunii septembrie, cu ocazia reuniunii Grupului de lucru germano-rus pentru politici de securitate (HAGS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel