Germania. Guvernul aprobă SCUTIRI majore de taxe, pe fondul unui nou LOCKDOWN

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Guvernul federal şi autorităţile locale din Germania au fost de acord cu scutiri de taxe în valoare de aproximativ 11 miliarde de euro, pentru a stimula economia, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), informează publicaţia financiară Handelsblatt, citând un document al Ministerului de Finanţe, transmite Reuters. 

Acordul ar fi fost încheiat marţi, când autorităţile au anunţat că măsurile de izolare din Germania au fost extinse până pe 14 februarie, fiind impuse reguli mai stricte privind purtarea măştii în magazine şi în transportul public. Germania a închis şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat de la începutul lunii noiembrie.

De asemenea, angajatorii trebuie să le permită salariaţilor să lucreze de acasă acolo unde specificul activităţii face posibil acest lucru.

De facilităţile fiscale vor beneficia toţi cei care lucrează de acasă, susţine Handelsblatt, iar Ministerul de Finanţe se aşteaptă ca în perioada 2022 - 2026 scutirile de taxe să totalizeze 11,7 miliarde de euro, ca rezultat al măsurilor guvernamentale.

În Germania, peste 2,088 milioane de persoane au contractat noul coronavirus până în prezent, dintre care 49.783 au decedat, potrivit datelor Institutului Robert Koch, specializat în controlul bolilor.

Conform prognozelor FMI, economia germană, motorul Europei, va stagna în primul trimestru al acestui an, dar va reveni pe creştere pentru restul anului. Pe ansamblul anului 2021, FMI estimează că Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra un avans de 3,5%. Acest salt ar veni după o contracţie de 5% anul trecut, potrivit estimărilor iniţiale ale Oficiul federal de statistică, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel