Germania: Facebook, eșec în Justiție cu privire la culegerea de date personale. 30 de milioane de utilizatori vizați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cea mai înaltă jurisdicţie germană a ordonat marţi Facebook să înceteze colectarea automată şi fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale precum Whatsapp sau Instagram, transmit AFP şi dpa.

'Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante', a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa.

Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză.

Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american. Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.

'Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere'



'Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere', a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck. Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.

Justiţia germană reproşează Facebook că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme.

Autorităţile germane impun Facebook să solicite 'acordul explicit' asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară, infrmează Agrepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel